תביעת ביטוח

  • ביטוח במקרה של תאונה
    שואלת - נהגת חדשה | 07/01/2010 22:20

    שלום רציתי לשאול האם במקרה ומתרחשת תאונה ואני הפוגעת [כמובן שלא בכוונה] האם גם אני זכאית לתבוע פיצויים מחברת הביטוח? או שרק הנוסעים שנסעו עמי והנפגעים ברכב השני? תודה רבה

    • תביעת ביטוח
      |עו"ד נ.חקלאי | 07/01/2010 23:23

      נהגת יקרה. אני חושבת שהפורום הנכון שאליו את אמורה להפנות את השאלה זה פורום דיני נזיקין או פורום דיני ביטוח. שכן השאלות שלך הן אלו זכויות יש לך מול הביטוח. זה תחום שונה לגמרי מתחום התעבורה - שעניינו עבירות פליליות של נהגים - עבירות תנועה והענישה הפלילית בגינן. החברה מהביטוח או מהנזיקין ידעו לענות לך טוב יותר. בהצלחה

    • תאונת דרכים-נהגת חדשה
      עו"ד זמירו עזמ | 08/01/2010 15:07

      נהגת חדשה, שלום וצהריים טובים. אכן במקרה תאונת דרכים וכשאת הנהגת הפוגעת וולא קשר לשאלת האשם את יכולה לתבוע את חברת הביטוח שלך בביטוח חובה, כך גם הנוסעים איתך, הכל לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה 1975 (הפלת"ד). הוא הדין לגבי הרכב השני (הרכב הנפגע), כך שכל נהג עם נוסעיו יתבע את ביטוח החובה שלו. בהצלחה ונסיעה ביטוחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.