תמא 38 - מקרה מורכב

  • מה עושים במקרה כזה מורכב?
    אשר | 18/07/2013 21:45

    אני משמש כוועד הבית בבניין בעל 4 קומות ללא דירות גג, 8 דיירים (2 בקומה), כאשר חדר המדרגות כלוא בתוך הבניין בין הדירות ואין מקום לעשות מעלית בו וגם לא בחוץ. הקבלן (שאיתו אנחנו נמצאים בשלב לפני חתימה) הציע לקחת 2מ"ר מכל דירה כדי שיהיה מקום למעלית. דבר המאלץ אותנו ל-100% הסכמה של הדיירים. ישנו דייר אחד, אשר ידוע בבניין כבעייתי באופן סדרתי וגם בפרוייקט הוא מתנגד ובטח לגבי כניסה לדירות.
    כאשר אנחנו 7 מתוך 8 אין באפשרותינו לבצע פרוייקט וגם לא לעקוף את אותו דייר מאחר שמדובר בדירתו הפרטית שאליה אנחנו חייבים להיכנס כדי ליצור מקום למעלית.
    כולם, חוץ מאותו דייר חתומים על הסכמה עקרונית.
    מה ניתן לעשות משפטית? האם פנייה למפקח יכולה לעזור?

    • תמא 38 - מקרה מורכב
      עו"ד אילן הלוי | 25/07/2013 15:31

      שלום אשר!  המקרה אכן מורכב. לכאורה צריך הסכמה של כל הדיירים במקרה בו נדרש להשתמש ברכוש פרטי לצורכי התקנת המעלית. לא רואה מה יש להפסיד בתיעה למפקח. ניתן לטעון על התנהגות בחוסר תום לב וכו'. בנוסף לבדוק אם יש לאותו דייר חריגות בניה או נקודות אחרות שאפשר ללחוץ עליו. אילן הלוי, עו"דמנהל פורום תמ"א 38