גננת- דיני עבודה

  • בעיה חמורה
    קרן | 04/08/2009 21:43

    אני עובדת בגן ומקבלת משכורת חודשית אבל בפועל המעסיקה אומרת שבאוגוסט לא מגיעה לי משכורת היות ולא עבדתי חודש שלם. בתלוש המשכורת כתוב לי משכורת חודשית, מה החוק אומר בענין זה? אפשר לקבל הפניה למה החוק אומר בענין?

    • גננת- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 05/08/2009 13:23

      קודם כל יש לבדוק האם את עובדת בגן שנמצא תחת הסדר קיבוצי כלשהו או תחת גן פרטי. אם מדובר בגן פרטי יש לבדוק את חוזה ההעסקה באופן כללי- לרוב מסוכם עם הגננות כי באוגוסט ינוצלו ימי החופש שלהם באם נותרו ו/או שמדובר בחל"ת ללא תשלום. אין קשר לכך שמדובר במשורת חודשית, אם אין לזכותך ימי חופש ואת לא עובדת בפועל ולא סוכם אחרת- למה שישלמו לך על כך.