מעבר למושב

  • מחפשת דרך לקבל פיצויים
    קרנית | 04/08/2009 13:45

    רציתי לשאול אני גרה בראשון לציון ו-5 דקות נסיעה מהבית שלי יש את מושב נטעים האם מעבר אליו והתפטרות עקב מעבר דירה מראשון לנטעים יזכה אותי בפיצויים לאחר חצי שנה, או שצריך מרחק מסוים. האם גם מושבים כגון ניר צבי, משמר השבעה, גינתון מזכים בפיצויים למרות שהם מאוד מאוד קרובים למקום מגוריי כרגע ולמעשה אני עדיין יכולה להמשיך לעבוד בעבודתי כי המרחק מהבית לעבודה לא השתנה.

    • מעבר למושב
      עו"ד רענן קריב | 04/08/2009 17:17

      החוק אינו מדבר על מרחק מסויים. מעבר למושב מזכה בפיצויי פיטורים לאחר חצי שנה.

    • הערה
      שיר ורד | 04/08/2009 21:26

      לפי החוק המעבר לישוב חקלאי אכן מזכה בפצויי פיטורים לאחר חצי שנת מגורים ללא תלות במרחק. אך אם העובד, לאחר שהתפטר ימשיך לעבוד במקצועו מחוץ למושב והמעסיק יסרב לשלם פצויים והעובד יתבע את המעסיק, יתכן שהמעסיק יצליח להשיג פסיקה של בית הדין, כי העובד ניסה לנצל את החוק שלא בתום לב להחלפת מקום עבודה שאיננה קשורה כלל למעבר לישוב חקלאי וישלול את הזכות לפצויים. לכן, אם מטרת המעבר הינה רק לקבלת פצויים לצורך החלפת מקום עבודה יש לשקול שנית את כדאיות הצעד הזה. אך אם העובד תכנן בכל מקרה לעבור לגור בישוב חקלאי בסביבה והתכוון בכל מקרה להתפטר ממקום העבודה (גם אם יפסיד את הפצויים) אז בודאי שכדאי שינסה לנצל את זכותו לפי חוק