כן

  • פיטורים וקנס
    חגית | 04/08/2009 12:27

    שלום. בעלי עובד קצת יותר משבעה חודשים במענה הטלפוני של חברת פלאפון, על פי החוזה מי שעוזב את החברה לפני סיום 10 חודשי ההתחייבות צריך לשלם קנס, השבוע הבוסית שלו הודיעה לו שבגלל שהוא לא עמד ביעדיו(15 מכירות בשבוע)הם צריכים לפטר אותו עד סוף החודש, ושעליו לשלם את הקנס. בדקנו ואכן כתוב בחוזה שגם אם מפטרים אותו הוא צריך לשלם את הקנס, אבל זה עדיין נשמע לי לא מוסרי ולא הגיוני גם לפטר מישהו מעבודתו, וגם לקחת ממנו את המשכורת האחרונה כקנס על זה שהוא לא מסיים את התחיבותו לחברה, הרי זה לא בא מצידו! הם "מעזיבים" אותו! אתם חושבים שיש משהו לעשות בנידון? תודה רבה!

    • כן
      עו"ד רענן קריב | 04/08/2009 17:04

      ק"נס עזיבה" המוטל גם על מפוטר הוא מאד חריג ולא מקובל. אם ינכו את הקנס תהיה לו עילת תביעה נגדם.

    • השלמה
      שיר ורד | 04/08/2009 21:32

      בפסיקה נקבע ש"קנס" בגין הדרכה צריך להיות מתואם ליתרת תקופת ההתחיבות, ולכן גם אם עליו לשלם את הקנס יש לדרוש הפחתה של הנקס בהתאמה. בנוסף, באחד המקרים הבאים ניתן לטעון להתנהגות שלא בתום לב של המעסיק: ירידה חד פעמית בתפוקה (כלומר בעבר עמד ביעדים). אי עמידה של העובד ביעדים לאורך זמן, אך המעביד לא הזהיר את העובד שהמשך אי עמידה ביעדים תגרום לפיטוריו. היעדים אינם ברי השגה (למשל עקב המשבר הכלכלי) וגם יתר העובדים לא מצליחים לעמוד ביעדים אלו. כמו-כן, אם תפקידו העיקרי איננו מכירות (אלא למשל מתן שירות ללקוחות) והיעדים הם רק מטלה נוספת על תפקידו, נראה שמדובר בהתנהגות לא הולמת של המעסיק.