עניין של הסכמה

  • הפרשה לקרן השתלמות עד לתקרת המס
    אביעד | 04/08/2009 08:48

    שלום, אני נמצא בשלבי קליטה במקום עבודה חדש ונמסר לי חוזה העסקה שמבקשים שאחתום. בחוזה ההעסקה תחת קטגוריה של קרן השתלמות כתוב לי כך : " ממשכורת העובד ינוכה לקרן ההשתלמות, בהתאם לתקרות המותרות כפטורות ממס על פי דיני המס, סכום בשיעור 2.5% והחברה תפריש, בהתאם לתקרות המותרות כפטורות ממס על פי דיני המס, 7.5% ממשכורת העובד כאמור לעיל החל ממועד תחילת העסקתו. " להלן השאלות : 1.האם הניכוי/ההפרשות לקרן ההשתלמות חייבות להיות עד לתקרה המותרת כפטורה ממס או שזה לשיקולו של המעביד? ז"א למה שהמעביד לא יפקיד מעבר לתקרה, מה זה משנה לו? 2. קראתי באינטרנט ש התקרה נקבעת לפי השכר המקסימלי, אשר מעבר לו, לא זוכה החוסך בהטבות מס. כיום תקרת השכר לשכירים הינה 15,712 ש"ח לחודש ואילו השכר שהוצע לי גדול יותר מהתקרה הזו. מה זה אומר שההפרשות לקרן תהיינה לי מ 15,712 ולא משכר הבסיס שלי ? האם זה נתון לבחירתו של המעביד ? ןמה יקרה כשתקרת המס תרד ל 10,000 ש"ח ? אני רק מפסיד כסף בגלל זה. 3. במקום העבודה הקודם לא היה לי את ההגבלה הזו לתקרת המס. מה זה אומר ואיך זה משפיע על הכספים שהופקדו עד כה? במיוחד כשמדובר באותה קרן השתלמות. סליחה על הבלבול, אבל לא ברור לי מדוע המעביד הקודם הפריש בלא להתחשב בתקרה ואילו המעביד החדש כן מתעקש על זה. אפשרי להילחם על זה?

    • עניין של הסכמה
      עו"ד רענן קריב | 04/08/2009 16:32

      מאחר ואין חובה בחוק להפריש כספים לקרן השתלמות, גובה ההפרשות הוא עניין הנתון לחלוטין להסכמת הצדדים. זה מה שמציע המעסיק הנוכחי, זכותך להסכים או לא להסכים.הוא יכול,למשל, להציע הפרשה של 5% מעביד וו-2% עובד. לגבי המשמעות בהיבט המיסויי מומלץ לשאול גם בפורום מיסים.

    • השלמה
      שיר ורד | 04/08/2009 21:44

      כאמור זו זכותו של המעסיק לקבוע את גובה התקרה להפרשות. כלכלית זה גם נכון, כי אם תבקש שההפרשה לקרן השתלמות תהיה על כל השכר, המעביד יקטין את שכרך בהתאם,כך שהעלות הכוללת שלו לא תגדל, וכספיך "יתקעו" בקרן ההשתלמות ל 6 שנים ללא כל הטבת מס. אבל, תבקש מהמעסיק להוסיף בהסכם סעיף, שבמידה ותקרת ההפרשות לקרן השתלמות תוקטן בעתיד, חלק המעסיק שיופחת מההעברה ל'קרן ההשתלמות יתווסף לשכר ברוטו אך לא ישא תנאים סוציאליים.