חו"ל לא - אלא במקרים מסויימים

  • התפטרות לרגל העתקת מגורים לחול של בן הזוג
    מוטי | 03/08/2009 11:49

    על פי תקנות פיצויי פיטורים, "רואים התפטרותו של עובד לפי פסקה (3) לסעיף 8 לחוק כפיטורים, אם התפטר מעבודתו והעתיק מקום מגוריו עקב הצטרפותו לבן זוגו העובר למקום עבודה אחר ולמקום מגורים אחר בישראל הנמצאים לפחות ארבעים קילומטרים ממקום מגוריו הקודם" (סעיף 12).שאלתי היא, האם בית המשפט נדרש לסוגייה מה הדין בעובד שמתפטר בנסיבות דומות אבל עקב מעבר למקום מגורים אחר בחו"ל ולא בישראל?  ואם כן, מה נפסק במקרה כזה? לכאורה הייתי מצפה שאם עובד נחשב למפוטר כשבן הזוג עובר למקום עבודה ולמקום מגורים אחר במרחק יותר מ-40 ק"מ בישראל, קל וחומר שאותו דין יחול גם במקרה של מעבר לחו"ל.  אבל האם יש פסיקה שתומכת בהנחה הזאת שלי?תודה

    • חו"ל לא - אלא במקרים מסויימים
      עו"ד רענן קריב | 03/08/2009 11:57

      אם מדובר בשליחות מטעם המדינה או הסוכנות היהודית של בן הזוג, יהיה העובד זכאי לפיצויי פיטורים. אם מדובר בעבודה או לימודים - לא.

      • תודה על התשובה. אבל מה ההיגיון?
        מוטי | 03/08/2009 12:00

        מדוע במקרה של העתקת מקום מגורים בארץ זה כן נחשב לפיטורים ולגבי חו"ל לא?  מה הייתה הכוונה כאן?תודה

        • תשובה
          שיר ורד | 03/08/2009 12:13

          מגמת המחוקק היתה לעודד מעבר של אזרחים לישובי פיתוח ויישובים חקלאיים וכן לא להקשות על נישואי בני זוג ששניהם תושבי ישראל אך גרים ביישובים מרוחקים. המחוקק לא ראה לנחוץ לעודד הגירה של תושבי ישראל לחו"ל, או לעודד נישואים בין תושבי ישראל לתושבי חוץ .

          • תודה על ההבהרה. אני מניח שזה עובד גם הפוך
            מוטי | 03/08/2009 13:08

            למרות שזאת לא היתה כוונת המחוקק.  כלומר שמישהו שגר בפריפריה, באיזה מושב חקלאי, נהנה מפיצויי פיטורים אם אשתו קיבלה עבודה בעיר הגדולה ושניהם נוטשים את הציונות לטובת החיים בעיר...תודה בכל אופן