תשובה

  • זכויות העבודת במשק הבית
    קינלי עדין | 02/08/2009 21:07

    עבדתי כעוזרת בית במשך 8,5 חודשים אצל מעבידה 8 שעות בשבוע שכר 45 ש"ח לשעה נטו-פוטרתי על כך שביקשתי מהמעבידה לשלם עבורי ביטוח פנסיה-האם עליה לשלם לי ביטוח פנסיה? ואם כן כמה?תחילת עבודתי מתאריך 15/10/08 וסיום עבודתי ב 01/07/09---פוטרתי יום לפני הגעתי לעבודה--האם מגיע לי דמי הודעה מוקדמת? ואם כן כמה?האם מגיע לי חופשה שנתית? ואם כן כמה? לאחר פניות רבות ונשנות למועצת הפועלים ,המעבידה התנתה את מתן התשלום בכך של ניכויי דמי ביטוח הלאומי ממני עבור כל התקופה? האם מותר לה לנכות ממני רטרואקטיבי?--למרות שבראיון העבודה ביקשתי שכר נטו והיא הסכימה--וכל זה כי היא רוצה להקטין כמה שיותר את התשלום?אשמח לקבל תשובה

    • תשובה
      שיר ורד | 02/08/2009 23:22

      את זכאית להפרשות לפנסיה החל מתום 6 חודשי עבודה.ההפרשות הן 5% משכרך, שליש מזה על חשבונך.מגיע לך הודעה מוקדמת של 8.5 ימים קלנדריים , כלומר תשלום השכר שהיית מקבלת בתקופה זו אילו עבדת כרגיל.מגיע לך חופשה שנתית, חישוב התשלום תלוי במספר ימי העבודה המדויק שעבדת ב 2008 וב 2009.המעביד זכאי לנכות משכרו של העובד את חלקו של העובד בתשלומי הביטוח הלאומי.למרות שאין איסור על הסכמי שכר נטו, הם מהווים מקור לצרות ולבעיות ולא רצוי לסכם שכר נטו. בנוסף, על פי חוק, חלה חובה על שני הצדדים להסכם כזה לדווח עליו לשלטונות מס הכנסה תוך 30 יום מתחילת העסקת העובד.