תשובה

  • פיטורין והוצאת שם רע - איך מגישים תביעה ולאן?
    אינה | 30/07/2009 20:42

    שלום רב, לפני 5 חודשים פוטרתי מחברת הייטק מסוימת אחרי 11.5 חודשי עבודה ללא שימוע, ללא פיצויי פיטורין וללא דמי הבראה. הטענה שלהם לפיטורין הייתה כי אין להם פרויקטים חדשים והם נאלצים לצמצם. קיבלתי התחייבות בכתב ממנכ"ל החברה כי ייתנו המלצות לכל שיידרש וגם קיבלתי מכתב המלצה ממנהל הפרויקט תחתיו עבדתי. אציין כי לאחר הפיטורין החברה גם ניסתה להלין את דמי ביטוח מנהלים ולא העבירה לי טופס 161. בנושא הזה לא ויתרתי והזהרתי אותם שאתבע אותם ורק אז שולמו לי דמי ביטוח מנהלים. התחלתי לחפש עבודה וגיליתי שכאשר אני נותנת בתור ממליץ את מנהל הפרויקט, אזי אחרי ששומעים את ההמלצות שלו לא רוצים לדבר איתי יותר. כשזה קרה פעם ראשונה, יצרתי איתו קשר ושאלתי מה היה והוא אמר שנתן המלצות מעולות ואז חשבתי שטעיתי. אך לצערי, אחרי שעברתי תהליך קבלה ארוך ומייגע לאחת החברות הממשלתיות, שוב נידרשתי לתת ממליצים ושוב בתום לב נתתי את השם שלו ושוב ואחרי זה נאמר לי מפורשות כי ניתנו המלצות לא טובות עלי ולא קיבלתי את המשרה. אני מעוניינת לתבוע את החברה ואת מנהל הפרויקט באופן אישי על הוצאת שם רע ונזיקים שנגרמו לי בגין זה. מה התהליך - לאן פונים ומה דורשים - תביעת דיבה\פיצויים? תודה רבה.

    • תשובה
      שיר ורד | 31/07/2009 03:02

      לצורך תביעה עלייך לאסוף הוכחות לקיום הדיבה.אפשרות אחת היא לפנות לחברות שקיבלו ממנו המלצות ולבקש את מהם את ההמלצות שהוא נתן.אפשרות שניה, היא למצוא חבר או קרוב שהוא בעל חברה בתחום המתאים שיפנה אליו לבקש המלצות ולאחר שיקבל אותם יעבירם אלייך.אם יתברר שאכן ההמלצות שקריות תקום עילה לתביעת דיבה.

      • שווה לך לתבוע
        אחת | 01/08/2009 15:58

        את יכולה לפנות לכל חברה מהתחום או מעסיק ולבקש מעין "טובה" אפילו בתשלום שרק יעשו שיחת טלפון למעסיק שלך בכדי לקבל המלצות ואז תקליטי אותו . אם הוא אומר עלייך דברים שקריים (וגם את זה תצטרכי להוכיח) יש לך עילת תביעה טובה לפיצויים.