ראש יהודי

  • התחייבות לעבודה
    אורית | 30/07/2009 20:07

    בעבודה בה התחלתי לעבוד התבקשתי לחתום על התחייבות לחצי שנת עבודה כנגד קנס של 500 שקל. בחוזה היה כתוב שעלות ההכשרה שעברתי הייתה בגובה 500 שקלים וארכה 12 שעות אבל בפועל היא ארכה כ7 שעות ובשעה- שעתיים האחרונות אף עבדתי לבד באופן עצמאי לחלוטין. בנוסף ההכשרה גם לא הייתה פרטנית (היו עוד 2 אנשים) והיו בה הפסקות מרובות (מי שהכשירה אותנו עבדה וענתה לטלפונים במהלך ההכשרה). ברצוני לציין שלא קבלתי תשלום עבור 7 שעות ההכשרה ונאמר לי שרק כשאשלים שלושה חודשים בעבודה אקבל את השכר על שעות אלה. היות וטרם קבלתי שכר על ההכשרה וגם אקבל עליה תשלום השכר יהיה רק 147 ש"ח (השכר הוא שכר מינימום), האם זה הגיוני לקנוס אותי ב500 שקל?? האם אני צריכה לשלם לחברה על כך שאני עובדת בה?? הרי לאחר הכשרה קצרצרה כבר התחלתי לעבוד עבור החברה. ברצוני לציין שאינני מתכוונת לעזוב כרגע את החברה אבל היות והשכר מאוד נמוך אני בהחלט פתוחה להצעות אחרות...

    • ראש יהודי
      שיר ורד | 31/07/2009 02:59

      את יכולה להגיש תביעה בגין הלנת שכר על 7 שעות ההדרכה שלא שולמו לך.נושא מימון ההכשרה במידה ותעזבי לפני מועד ההתחיבות, יהיה רלבנטי במידה וגיע לידי מימוש. בשלב זה, ניתן רק לדרוש להפחית את גובה ההתחיבות בהתאם להיקף ההדרכה.מדובר בהתחיבות בסכום נמוך למדי ולא ברור האם בית הדין יתערב בדבר.