במילה אחת - לא

  • כותרת:מה הם הזכויות שלי ממקום העבודה שהתפטרתי?
    דנה לילי | 29/07/2009 21:17

    בהיותי 11 חודשים ושבועים נתתי התראה מוקדמת בע"פ שאני מתפטרת עקב שינויים שהנהלה רצתה לעשות ובכדי לא לפגוע במערכת הרגשתי מחויבות להודיע בע"פ על התפטרותי,לאחר שבועים כשכבר מלאו לי שנה כתבתי מכתב התפטרות שאני נאלצת לעזוב עד סוף חודש שזה אומר 3 שבועות, המנהל חזר אלי במכתב וציין שאני חייבת לו חודש ימים מלאים, אני מסכימה כי זה מבכינת החוק ובגלל האופי הנחמד שלי . ( יש לי עבודה שאני יתחיל בה תכף כשאני יסיים את העבודה הנוכחית ). עכשיו שאלתי היא כזו !!! האם יש לי איזה זכויות על זה שאני התייחסתי למקום העבודה בצורה מכובדת? האם יש אפשרות שאני יוכל לנצל את החופשים שלא ניצלתי אותם עד כו? האם אני יק! בל את הכסף שצברתי כשעות נוספות שזה מתבטא לחופשים (בשנה צברתי 98 שעות נוספות ) שלא ממשתי זאות לחופשים ולא במשכורת?. זה מקום עבודה שיש בו את כל התנאים ואני שואלת אם אני יוכל לקבל אישור לשחרור קופת גמל, קרן השתלמות ופנסיה? ואם לא מגיעה לי מה עלי לעשות. האם יש חוק שאומר כבד את מקום עבודה ומקום העבודה יכבד אותך?ז"א אם החוק אומר לי תני חודש מראש למקום העבודה אז מהו הגמול לעובד הנכבד? הרי יכולתי לקום וללכת...! אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה מכם מיכוון שנותרו לי עוד 14 ימים לעבוד במקום עבודה הנוכחי. בתודה רבה דנה גורן

    • במילה אחת - לא
      עו"ד רענן קריב | 30/07/2009 10:33

      לא היית נחמדה. פעלת על פי המתחייב מהחוק. אפשר לנסות להגיע להסכמה על שחרור מלא של כל הכספים שהופרשו עברך, המעסיק חייב לשחרר תגמולים וקרן השתלמות, אבל לא פיצויים, שלא מגיעים לך בכל מקרה.

    • לא הבנתי
      דנה לילי | 30/07/2009 12:32

      התשובה הלא מספקת את רוחי שקיבלתי ממך היא על הכתוב בכותרת ( מהם הזכיות שלי על התפטרותי בעבודה ), אני די מאוכזבת מתשובתך כי אין סיפוק להתייחסות על הדברים שכתבתי ואינני שביעה מתשובתך כי כל מה שיש לך להגיד זה לללאאא פשוט ולעניין. אחרי שנתתי מזמני החופשי לעבודה וזה שעות נוספות שצברתי שלא מרצוני זה החוק שהם עשו במוסד שלהם כי אין ברשותם מספיק עובדים ולכן היו מאלצים ומנצלים אותי לעשות שעות נוספות ( תעשי שעות נוספות ותקבלי כחופש מתי שהו ) עבדתי ועמלתי כלכך קשה מה זאות אומרת בתשובתך לללאאא?!!! אני מאוד רוצה תשובה יותר מורחבת ומעומקת.

      • בבקשה
        עו"ד רענן קריב | 30/07/2009 13:06

        אם את רוצה ייעוץ משפטי אישי ומעמיק, לא הפורום הוא הכתובת שלך. את יכולה לפנות לייעוץ משפטי, בו תוכלי לקבל יעוץ בעל פה או חוות דעת כתובה לפי בחירתך. את יכולה גם לעשות שימוש באופציית היעוץ האישי שבפורום. טיבו וטבעו של הפורום הם מתן תשובות עקרוניות קצרות לשאלות עקרוניות.