יש שתי אפשרויות

  • משכורת ופיצויים שלא שולמו
    רפי | 29/07/2009 20:52

    אני בן 54, עבדתי במפעל ייצור כ 3 שנים , בסוף חודש מאי המעסיק פיטר אותי, סגר את המפעל. מאז קיבלתי רק חצי מהשכר של חודש מאי, וכאשר אני מתקשר לשאול מה לגבי הכסף הוא לא עונה לטלפונים שלי, וכאשר הוא עונה הוא מבטיח הבטחות ולא עומד בקיומן. בנוסף מגיע לי פיצווים, היה מוריד ביטוח חיים מהמשכורת ולא מעביר את הכסף לחברה, אני ידוע מידע זה, כיון שקיבלתי מכתב מחברת הביטוח חיים שאומרת שהמעסיק לא העביר את הקצבה מיולי 2008 . מה עליי לעשות במקרה זה? מהבנתי הדלה יש כאן עניין של משכרות שלא שולמה, הלנת שכר ופיצויים, וביטוח חיים.וגם עוגמת נפש, ןחובות שנקלעתי אליהם כתוצאה מהפיגור בתשלום. למי עליי לפנות?, האם אני יכול לייצג את עצמי בבית דין לעבודה?באיזה עילות? עליי לציין שוב כי הוא אינו פשט רגל רק סגר את המפעל ומכר את כל הציוד שבמפעל

    • יש שתי אפשרויות
      עו"ד רענן קריב | 30/07/2009 10:29

      אתה יכול להגיש נגדו תלונה למינהל האכיפה במשרד התמ"ת, ואתה יכול להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. אפשר גם בלי עו"ד, אבל מאד לא מומלץ.