פגיעה בעבודה

  • הרעה בתנאי עבודה
    ברק | 29/07/2009 12:37

    שאלה 1.אני עובד בחברה למעלה מ4 שנים,הייתי עובד בשטח בעבודה פיזית,נפצעתי ברגלי כולל ניתוח וחזרתי לעבודה לאחר כ שבועיים אך נתנו לי עבודה משרדית עקב בעיה רפואית לא יכולתי לחזור לשטח,מאז קידמו אותי לתפקיד עוזר מנהל תפעול וגם במחלקת האיכות.כיום לאחר יותר משנה המעביד רוצה להחזיר אותי לעבודה פיזית בשטח למרות שבפועל איני יכול לבצע זאת,יש לי מסמכים מרופא של קופ"ח. האם המעביד יכול להכריח אותי לצאת לשטח?מאיים בפיטורין ללא פיצויים?האם אני צריך ללכת לרופא תעסוקתי?במידה והוא מפטר אותי האם אני זכאי לפיצויים? האם יש הרעה בתנאי העבודה לאחר שתפקדתי בתפקיד ניהולי במשרד יותר משנה וחצי ועכשיו רוצים שאחזור להיות טכנאי בשטח בעבודה פיזית? תודה רבה

    • פגיעה בעבודה
      עו"ד רענן קריב | 29/07/2009 16:26

      עליך להביא אישור מרופא תעסוקתי לפיו אינך יכול לבצע את העבודה הפיזית. אם תפוטר תהיה זכאי לפיצויי פיטורים. גם אם תתפטר בנסיבות אלה תהיה זכאי. ועוד: לאחר כשנה וחצי בתפקי ניהולי המהווה ככל הנראה קידום, החזרתך לתפקיד הקודם היא פגיעה והרעה מוחשית בתנאי העבודה, שגם היא יכול הלהקים עילה להתפטרות בזכאות לפיצויים. זה יותר מסובך מהעניין הרפואי.