לא פשוט

  • התפטרות כדין פיטורין
    נדב כהן | 29/07/2009 11:24

    שלום רב, לפני כארבעה חודשים חוויתי הורדת שכר של כ- 7.5% בשכר ונאמר לעובדים ע"י המעסיק שיש להם כחצי שנה להתפטר כדין פיטורין (לא נדרשה חתימה על שום מסמך). מהרגע הראשון התנגדתי להורדה באופן פומבי ואף ניהלתי כמה שיחות בנושא עם המעסיק, אך נאמר לי שלא ניתן לעשות דבר וההורדה בתוקף. ברגע שהבנתי שהנושא סופי התחלתי לחפש עבודה ואני נמצא בשלבים מתקדמים עם חברות אחרות ובמקביל המשכתי בדרישתי מול המעסיק להעלאת שכרי בחזרה. ברגע שנודע למעסיק שאני מחפש עבודה ומתכוון לעזוב הוא החליט להעלות את שכרי בחזרה בכדי למנוע את עזיבתי, אך לא מיידית אלא רק מבעוד חודש (החל מספטמבר) וזאת ללא מתן הפרשי שכר אחורה. כעת אני במצב שמבחינת חובת תום הלב ניסיתי את כל אשר ביכולתי בכדי להתריע על אי הסכמתי להורדה ורק שנוכחתי שהנושא סופי פניתי לחיפוש עבודה אחרת וכעת שאני בשלבים מתקדמים מאוד (בתנאים טובים הרבה יותר) עם חברות אחרות, אז המעסיק מתחרט ומעוניין להחזיר את שכרי. מבחינתי הייתי מעוניין לעזוב ולשפר את תנאיי. האם אני זכאי במקרה מורכב זה להתפטר כדין פיטורין ? אני עובד שנים רבות בחברה ולא הייתי מעוניין לעזוב ללא פיצויי הפיטורין. אודה לתשובתכם.

    • לא פשוט
      עו"ד רענן קריב | 29/07/2009 16:21

      משאלתך הובן שלא הודעת על התפטרות, למרות שעשית כל שעליך לעשות כדי להודיע על התפטרות תוך זכאות לפיצויי פיטורים. על פניו נראה שאתה זכאי לפיצויי פיטורים אם תתפטר על רקע הנסיבות שתיארת, אך קשה להעריך מה יפסוק בית הדין לנוכח נכונות המעסיק לחזור בו. הכף נוטה במקצת לטובתך אך אין ודאות.