התפטרות

  • שכיר-דחוף!
    שירה | 29/07/2009 01:01

    שלום רב, עבדתי כשכירה במשכורת חודשית גלובלית במשרתי כשנה וחודשיים ולאור נסיבות שונות במקום העבודה החלטתי להתפטר בהתראה של יומיים וללא מתן הודעה מוקדמת. להלן מס' עובדות רלוונטיות: - משכורתי הורכבה בכל חודש כ5000 ש"ח +500 נסיעות. - מעולם לא קיבלתי דמי הבראה. - נותר לי יום חופש אחד שלא נפדה. - משכורתי האחרונה שהתקבלה הייתה על חודש יוני. - עבודתי בחודש יולי הייתה בן התאריכים 1-19/7 כאשר ב-18/7 הודעתי על התפטרותי, ב-19/7 התיצבתי ליום עבודה אחרון וב-20/7 כבר לא הגעתי לעבודה. שאלותיי: 1. הודעה מוקדמת: - מהי כמות הימים אותה היה עלי לתת לו הודעה מוקדמת? - במצב שלא נתתי, לפי כמה ימי עבודה יחושב הסכום שעלי לפצותו (אם בכלל) כוונתי היא 30 ימים מלאים או 22 כפי שמחושב שכר כל חודש במידה ותקופת ההתראה אמורה להיות כחודש? 2.משכורת יולי - האם בגין אי הודעה מוקדמת מצידי מעבידי לשעבר יכול על דעת עצמו לעכב או לקזז מהמגיע לי על יתרת הפדיונות, דמי הבראה ממשכורת חודש יולי? - אם כן מה סכום המשכורת לאחר הקיזוז עלי לקבל בהתאם לנתונים שפירטתי? - או שמא עליו להעביר לי במועד (עד ה10 לחודש) את כל תשלומי המשכורת המגיעים לי ורק במידה ויקבע בהליך משפטי שיגיש כי החוק לצידו אאלץ לפצותו בסכום הכספי?? 3.דמי הבראה - האים חובה עליו להביא בשכרי את דמי ההבראה שמעולם לא שולמו לי גם אחרי שהתפטרתי מבחירתי? - ואם כן דמי הבראה לפי כמה ימים ועל איזה סכום (בהתאם ל14 חודשי עבודתי עד רגע ההתפטרות)? - והאם קיזוזו יכול להבצע גם על תשלום הבראה זה? צמודה מראש על הסיוע והההכוונה שירה

    • התפטרות
      עו"ד רענן קריב | 29/07/2009 09:58

      1. חודש קלנדארי מלא. לא ימי עבודה. 2. יש לשלם על מה שעבדת. אין חובה לשלם על ימי ההודעה המוקדמת שלא נתת, וזה הפיצוי. 3. 5 ימים לפי 340 ש"ח. אגב, התחלת להיות זכאית לדמי הבראה לפני חודשיים. לא קודם. משולם במסגרת המשכורת האחרונה.