הפליה- דיני עבודה

  • האם יש לי עילה לתביעה כל שהיא?
    מתוסכלת | 23/07/2009 19:07

    אני עובדת באותה חברה למעלה מ4 שנים.  בשנה האחרונה נעשו כמה שינוים בהנהלה.  המנהל החדש שלי נראה שלא מכבד אותי כלל לפי התנהגותו ודיבורו כלפי למרות ששיחת הערכה האחרונה הייתה מלאת שבחים...  אני עובדת אצל לקוחות של החברה שגם הם מרוצים מעבודתי.  למרות כל זאת, לפני כמה חודשים חזר לעבוד בחברה חבר של המנהל שלי וזמן קצר אחר כך הורידו אותי מפרוייקט אחד אותו ניהלתי שנים ושיבצו את אותו אדם במקומי.  כעת נודע לי שמורידים אותי מעוד פרויקט אחד וכששאלתי את הסיבה לכך ענו לי שבגלל שלעובדת אחרת אין מספיק פרוייקטים וחייבים למצוא לה מקום אז נותנים לה את הפרוייקט במקומי... עובדת זאת היא חברה של מנהלת הפרוייקט..כשפניתי למנהל הישיר שלי לפשר העניין הוא ענה שיודיע לי בעוד שבוע ימים.כפי שכבר ציינתי, בשיחת ההערכה האחרונה שלי שנערכה לפני מספר חודשים, נרשמו רק שבחים..אם יפטרו אותי בגלל אותם 'קומבינות' של חבר מסדר לחבר מקום.. האם יש לי כל עילה לתביעה?תודה

    • הפליה- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 25/07/2009 18:30

      רק אם תצליחי להוכי כי יש הפליה כלשהי, זכותו של המעסיק להחליט כיצד הוא מחלק את המשימות אלא אם יש בכך פגיעה בתנאי העסקתך ו/או בחוזה ו/או אפליה כלשהי.

      • תודה על התשובה המהירה
        מתוסכלת | 26/07/2009 17:08

        אני מניחה שאין פה אפליה כמשתמע מהחוק.  המנהל הזה לא התנהג בכבוד כלפי מהיום שהוא הגיע לתפקיד לפני כחצי שנה.  משתמע מכך שהוא סירב להעלות לי את השכר בדיון האחרון בגלל 'המצב הכלכלי' ולאחר כמה שבועות העסיק חבר שלו שעזב את החברה בעבר ונתן לו את אחד הפרוייקטים שלי שהשאיר אותי במצב של יומיים בשבוע בלי פרוייקט - ומשמעות הדבר שהמשכורת שלי יצאה מקופת החברה בלי הכנסה מלקוח כל שהוא. מה שהיה די תמוה אחרי טענתו למצב הכלכלי הקשה...  וכעת נתנו עוד פרוייקט לחברה של מנהלת אחרת.נקווה שאמצא מקום עבודה חדש עם אנשים הגונים שלוקחים החלטות על פי מקצועיות ולא פרוטקציות.תודה בכל אופן.