תשובה

  • פיצויים ודמי אבטלה בגין העתקת מיקום העסק?
    נועה | 23/07/2009 17:58

    שלום רב, מזה שנתיים וחצי אני עובדת בחברה באזור המרכז, מרחק חצי שעת אוטובוס בקירוב ממקום מגוריי. לאחרונה החליטו בעלי העסק לסגור את העסק הנ"ל ולהעתיק אותו למושב מחוץ לעיר. לאחר בירור הבנתי שהמעבר מחייב אותי ברכבת נוספת על האוטובוס שאני לוקחת שגם היא מגיעה רק עד הכניסה למושב ומשם אין פיתרון תחבורתי עד לעסק עצמו. (אולי קיים אוטובוס בתדירות נמוכה מאוד, פעם או פעמים ביום). תוספת הזמן לנסיעתי היא כמעט כפולה ופתרון של ממש אין. משמע הרעת תנאים. הודעתי לבעלי העסק שלא אעבור עמם למושב וביקשתי על הסיס הזה מכתב פיטורין. לאחר שהתמהמהו זמן רב ביקשו ממני לכתוב מכתב שמסביר את המצב ושהם יאשרו אותו במכתב משלהם (מדוע נמנעו מלכתוב מכתב פיטורין, האם זו התחמקות מתשלום פיצויים? ) לאחר שכתבתי מכתב כזה בו פירטתי את כל העובדות קיבלתי מכתב תשובה "שהבעיתיות מובנת" והם מקבלים את עזיבתי. מה הערך של מכתב כזה? האם הוא תקף לקבלת פיצויים ודמי אבטלה? מה עושים במקרה כזה של הרעת תנאים, האם המעביד אמור לתת מכתב פיטורין או שהחוק תקף בכל אופן? אודה לכם על תשובה מפורטת. אני עומדת בפני מצב מתסכל שלא ברור לי מה משמעות החוק אם עדין אני אמורה לקוות לרצון טוב ממעסיקים שלמרות שהיותי עובדת מסורה וחרוצה מזה זמן רב יעשו הכל על מנת להמנע מלשלם לי את המגיע לי (על פי מיטב הבנתי). תודה רבה, נועה

    • תשובה
      שיר ורד | 23/07/2009 20:12

      המעביד לא מחויב לתת מכתב פיטורים. את ההית צריכה להתריע שאם לא תימנע הרעת התנאים עקב המעבר תתפטרי, נראה שהמכתב שנתת למעסיק דינו כהתרעה זו, ולכן אם המעסיק לא יתן לך פתרון מתאים (למשל הסעה), את יכולה להתפטר עם הודעה מראש כחוק סמוך למעבר ותהיי זכאית לפצויי פיטורים. לגבי דמי אבטלה נא לפנות לפורום ביטוח לאומי.

      • תודה
        נועה | 23/07/2009 23:34

        תודה.