תשובה

  • פיטור אישה בהיריון
    יוני מרק | 20/07/2009 19:58

    שלום רב, יש לי עובדת המשמשת כמנהלת מחלקה בעבודה אצלי. זמן רב שהיא לא עושה את עבודתה טוב והיא אף הוזהרה בחודשיים האחרונים שהיא עשויה למצוא את עצמה מפוטרת אם לא תשתנה. בסוף שבוע שעבר התקבלה החלטה לפטר אותה בשל עבודה הלא טובה והנזק שהיא גורמת לנו לעומת אדם חלופי שהיה יכול להיות במקומה - ואף בלעדיו. מייד לאחר קבלת ההודעה הגשנו לה מכתב פיטורין ובאותו מעמד היא הודיעה לנו "אני בהיריון - אתם לא יכולים לפטר אותי" (חודש שלישי). כמובן שאף אחד לא ידע ולא היה יכול לדעת שהיא בהיריון והיא לא אמרה על כך לאף אחד מהעובדים. היא עובדת יותר מחצי שנה, אך פחות משנה במקום. מה אני יכול לעשות בנידון ואיך אני יכול לעשות את זה? כמובן שאין שום קשר בין הפיטורין לבין ההיריון שלה. היא בתפקיד די בכיר בחברה - מנהלת מחלקה - והעובדה שאני לא יכול לפטר אותה (מדובר על עוד 6 חודשי היריון וגם התקופה לאחר חזרתה מחופשת הלידה) - אומר שהיא תהייה חייבת לעבוד כאן עוד יותר משנה - וליצור המון נזק לחברה - כאשר ברור לכולם שהיא עושה עבודה גרועה מאד. יש לציין כי אנחנו לא חברה מאד גדולה וגם די צעירה, ואדם בתפקידה, ולאור ביצועה הגרועים - עלול להסב נזק רב לחברה אם תשאר לעוד זמן כה רב בתפקיד. מה האופציות שלנו והאם נראה שהמקרה שלנו מתאים לוועדת החריגים?

    • תשובה
      שיר ורד | 20/07/2009 22:23

      עליכם לפנות למפקחת על עבודת נשים לקבלת אישור לפיטוריה.עליכם לפרט את כל השתלשלות הענינים, כולל העתקי מכתבי אזהרה שניתנו לה ולציין במפורש שהיא הודיעה על הריונה רק לאחר שניתן לה מכתב פיטורים.אם המפקחת תשתכנע שנכונות הדברים היא עשויה לאשר את הפיטורים או לחילופין להזהיר אותה שבמידה ותמשיך לגרום נזקים ותבקשו שנית לפטר אותה היא תאשר את הפיטורים.כמובן, כל זה נכון במידה והיא אכן גורמת נזקים אמיתיים.במידה והנזקים נגרמים במזיד , אתם יכולים גם להגיש נגדה תלונה במשטרה. במידה והנזקים נגרמים עקב רשלנות , ניתן להגיש נגדה תביעת נזיקין. במידה והנזקים נגרמים עקב חוסר מקצועיות, אתם בבעיה וכנראה שהפיטורים גם לא יאושרו.

      • זה אומר שנהייה חייבים להשאיר מנהלת לא מקצועית?
        יוני | 20/07/2009 23:48

        בגלל שהיא בהיריון? למעשה התקופה שאנחנו צריכים להשאיר אותו תהייה גדולה מזאת שהיא עובדת בפועל... היא לא פועלת במזיד, אך גורמת נזק רב לחברה ולכן רצינו לפטר אותה... אני מבין את הרציונאל של החוק - אבל אני באמת לא יודע מה לעשות עם זה עכשיו...

        • פנו מייד לייעוץ משפטי!
          עו"ד רענן קריב | 21/07/2009 12:36

          אל תפעלו בלא ליווי משפטי, הפוטנציאל לטעויות מיותרות ויקרות הוא גדול. אל תסתפקו בתשובות בפורום. זה לא רציני.