חייב

  • חופשת לידה , מה עם הזכויות הסוציאליות
    עדן | 20/07/2009 17:15

    שלום רב , אני הייתי בחופשת לידה וכאשר חזרתי ממנה מעסיק שלי סירב להעביר לי קרן השתלמות רטרו , הוא אמר כי קרו השתלמות לא מקבלים בחופשת לידה ??? האם זה נכון ??? ועוד שאלה , בחודש שבו המעסיק הוריד ממני את כל הסכום לביטוח מנהלים , הוא הוריד ממני גם שווי קיצבה בטענה כי הפרשתי לך יותר מבד"כ לכן את צריכה לשלם שווי קיצבה ??? - אבל מורידים את הכסף אחרי שמורידים מס , אז למה להוריד שוב שווי מס?

    • חייב
      עו"ד רענן קריב | 20/07/2009 17:52

      לפי החוק המעסיק חייב להעביר את חלקו בקרן ההשתלמות, בתנאי שת מעבירה את חלקך. השאלה השניה נוגעת למסים, הפני אותה לפורום מיסים.

      • הוא לא מוכן , מה עלי לעשות
        עדן | 20/07/2009 18:22

        דיברתי איתו כרגע הוא טוען כי זה לא נכון , מה עלי לעשות . לפי איזו פסיקה , מה אני צריכה להציג לו ? תודה רבה על העזרה.

    • תשובה
      שיר ורד | 20/07/2009 17:58

      המעסיק מחויב להעביר את חלקו לקרן ההשתלמות לאחר שאת תעבירי את חלקך, תקנות לחוק עבודת נשים מגדירות במדויק את התהליך. לא ברור לי מה הכוונה שווי קצבה, אם הכוונה לחיוב במס בגין הפרשה עודפת לתגמולים, אכן ישנה בעיה, במידה וההפרשות הן על כל השכר ובאחוזים המקסימליים המוכרים ע"י שלטונות המס. (7.5% הפרשות מעסיק לתגמולים ואובדן כושר), כי מס הכנסה מחייב אותו לחייב אותך במס. תנסי לברר בפורומי מיסוי, האם ניתן לקבל החזר מס משלטונות המס בטענה שההפרשות הללו הן כנגד דמי הלידה המשולמים ע"י ביטוח לאומי, אם שלטונות המס לא מכירים בכך, יתכן שתצטרכי ללכת למשפטים ארוכים (כמו המשפט של ורד פרי בנושא המטפלות).

      • הוא טוען כי
        עדן | 20/07/2009 18:35

        חוק עבודת נשים מדבר רק על התגמולים ולא על קרן השתלמות . האם זה נכון ???

        • תשובה
          שיר ורד | 20/07/2009 22:15

          חוק עבודת נשים מתייחס לקופת גמל ולא לקופת תגמולים.החוק מפנהלהגדרת קופת גמל בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים קופות גמל . בחוק זה מוגדרת גם קרן השתלמות כקופת גמל.

          • תודה רבה
            עדן | 21/07/2009 22:54

            תודה רבה