מומלץ לפנות לפורום ביטוח לאומי

  • לגבי שמירת הריון והחזר ימי מחלה
    יעל | 20/07/2009 16:44

    שלום רב, אני נמצאת בשמירת הריון מה-1 ליוני (כרגע אני בתחילת חודש 9). קיבלתי ממקום עבודתי משכורת על חודש יוני (בהתחלה הרופא נתן לי 21 ימי מחלה והוסיף לי לאחר מכן עוד 21 יום שבעצם הפכו את כל העיניין לשמירת הריון מכיוון שאני יודעת שאחרי 30 יום ביטוח לאומי מכיר בזה כשמירת הריון). מקום העבודה איפס לי את ימי המחלה שצבורים לי אצלו מיום תחילת עבודתי (25 ימים) ושילם לי משכורת שיצאה בפועל חצי ממה שאני מקבלת לחודש בד"כ. אני לא רוצה לנצל את ימי המחלה שצברתי מכיוון שאני יכולה לקבל תשלום על שמירת הריון מביטוח לאומי אך המנהלת שלי מחייבת אותי ואומרת שלפי החוק אני חייבת להשתמש בהם, האם זה נכון? ראיתי באתר של ביטוח לאומי שמהתאריך :6.9.07 אין העובדת חייבת לנצל את ימי המחלה שעומדים לזכותה. ושאלה נוספת: אם זה נכון אזי מה הפרוצדורה כדי להחזיר לי את ימי המחלה ואיך אני מחזירה למעסיק את הכסף ששילם לי על משכורת יוני. אם לא נוכל לבצע זאת תשלל זכותי לקבל מביטוח לאומי את שאר הכסף על עוד 20 שמירת הריון מכיוון שאם המעסיק שילם ימי מחלה הספירה על שמירת הריון מתחילה מההתחלה ובגלל שזה רק עוד 20 יום וביטוח לאומי משלם החל מהיום ה-30 אני לא אהיה זכאית. תודה והמשך יום טוב יעל

    • מומלץ לפנות לפורום ביטוח לאומי
      שיר ורד | 20/07/2009 17:47

      בעיקרון את צריכה להחזיר את השכר ששולם לך בגין התקופה הנ"ל והמעביד יחזיר את ימי המחלה הצבורים, אך לא ברור מה עושים כשהמעביד מסרב.

    • מדובר למעשה בשאלה לפורום ביטוח לאומי
      עו"ד רענן קריב | 20/07/2009 17:51

      כי ימי ההיעדרות בנסיבות של שמירת הריון הם ימי מחלה, והעניין משוךב מאד בכללים של הביטוח הלאומי לדמי שמירת הריון.

      • תודה על התשובה אבל
        יעל | 20/07/2009 18:36

        כתבתי את שאלתי בפורום ביטוח לאומי ונאמר לי לשאול את השאלה בפורום דיני עבודה. מה אני עושה במידה והמנהלת מסרבת לקבל ממני את הכסף בחזרה ולהחזיר לי את ימי המחלה?

        • תפני לביטוח הלאומי
          שיר ורד | 20/07/2009 22:17

          תסבירי להם את הבעיה שבפניה את ניצבת ואם לא יתנו לך מענה משביע רצון תצטרכי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה כנגד המעסיק ו/או הביטוח הלאומי.