לא חוקי!

  • נייוד אישה בהריון
    אורית | 20/07/2009 15:09

    אני עובדת דרך חברת כח אדם בבנק שנמצא במקום מגוריי ,הודעתי לחברה על היותי בהריון ובאופן מפתיע כחודש לאחר מכן הם הודיעו לי שהם מעבירים אותי לסניף אחר שמרוחק כ40 דקות ממקום מגוריי ומצריך ממני להשתמש ב2 קוי אוטובוס לכול כיוון ולהתחיל את עבודתי חצי שעה מוקדם יותר. כאשר הבעתי את חוסר שביעות רצוני מהעברה המתקרבת הם הציעו לי להיות בבת בחופשה ללא תשלום עד שימצא לי מקום חלופי. האם על פי חוק הדבר אפשרי? והאם כדאי לי להשתמש בשרותי עורך דין? נ.ב התלוננתי כבר בהיסתדרות ונשלח מכתב מטעמם לחברת כח האדם אז לא קיבלתי שום תגובה מטעמם לגבי המכתב שנשלח.

    • לא חוקי!
      עו"ד רענן קריב | 20/07/2009 16:42

      את מתארת פגיעה האסורה לפי חוק עבודת נשים. המעסיק מסתכן בתשלום פיצוי כבד על מעשיו. רצוי מאד להיעזר בעורך דין.

      • תודה רבה על התגובה המהירה  לת
        אורית | 20/07/2009 18:22

    • תשובה
      שיר ורד | 20/07/2009 16:56

      החוק מגן עלייך מפני פיטורים או מפני פגיעה בשכר או בהיקף המשרה, אך לא מפני הרעת תנאים שאיננה פוגעת בשכר או בהיקף המשרה. לכן, לכאורה אין לך עילת תביעה. אך אם הפגיעה נעשתה בגלל הריונך או שרצו לפטר אותך ולא יכלו בגלל ההריון ולכן העבירו אותך סניף יש עילה לתביעה בגין ניסיון לסכל את מטרת חוק עבודת נשים ע"י כך שיגרמו לך להתפטר/ לצאת לחל"ת כנגד רצונך. לכן, כדי לתבוע עלייך למצוא הוכחות שהעברתך לא נבעה מצרכים אמיתיים של המעסיק (למשל עודף כח אדם בסניף שבו עבדת ומחסור בסניף שאליו הועברת) אלא משיקולים זרים שנועדו לפגוע בך באופן מכוון.