הסכם קיבוצי

  • פיטורין בארגון צבורי ללא הסכם שבתוקף
    ונסה | 20/07/2009 14:34

    שלום וברכה לכם! פיטורין והוצאה לפנסיה על רקע צמצומים כאשר ההסכם הקבוצי עליו חתום המעביד שלי ,הסתיים במרץ 2008. 1.האם יחול עלי חוק פיצויי פיטורין הרגיל? 2.האם המעביד חייב לפעול במקרה זה ע"פ הנוהג שהיה קיים בעבר? 3.האם המעביד חייב להגיע אתי להסכמה על הפיטורין והפיצויים, כפי שנסכים ביחד? 4.למיטב ידיעתי הוא מעוניין לשלם רק 28% בצרוף התמורה לימי המחלה והחופשה? ולבסוף תודה גדולה מאד ונסה

    • הסכם קיבוצי
      עו"ד רענן קריב | 20/07/2009 16:36

      הסכם קיבוצי לא מתבטל כשהוא מגיע לתום תקופת תוקפו החוזית, אלא אם בוטל במפורש, בתוכו או בהודעת ביטול. לכן, ככל הרנאה הכללים הקבועים בו ממשיכים לחול. 28% הוא שיעור הפיצוים כאשר יש הפרשה לקרן פנסיה, הפרשה המכסה 72% מפיצויי הפיטורים. אם יש כוונה לפדות מי מחלה, ככל הראה יש הסכם קיבוצי תקף, כי אין כל חובה בחוק לפדות ימי מחלה. לכן המקור לזכויותיך הוא ככל הנראה ההסכם הקיבוצי, ומומלץ להתייעץ עם ועד העובדים.

      • הסכם קיבוצי שאלת המשך ותודה
        ונסה | 20/07/2009 18:39

        עו"ד קריב ערב טוב! קודם לכל תודה על תשובתך המהירה,וברשותך ,אם אני מבינה אותה ,אז צריך לבדוק האם ההסכם בוטל, ואני חשבתי שמועדי התחלה וסיום של הסכם הם מספיקים ,אחרת לשם מה הם נקבעו במפורש? ,בנוסף אני שומע וקורא שעובדים במשק מקבלים גם פנסיה וגם פיצויים מוגדלים =יותר מ 28%=לפעמים עד 125% וזאת מלבד לפנסיה ,איך מגיעים להסכם כזה? ושוב תודה

        • תנאי פרישה
          עו"ד רענן קריב | 21/07/2009 13:06

          קודם כל, חשבת לא נכון. תום תקופת תוקפו החוזי של הההסכם אינו פקיעתו. זה אחד המייחדים הסכמים קיבוציים. תנאי פרישה מועדפים לעומת הקבוע בחוק מעוגנים במקרים כמו שלך בהסכמים קיבוציים. נכון יהיה לפנות לועד העובדים ולברר מה זכויותייך בסיום עבודתך.

    • תשובה
      שיר ורד | 20/07/2009 17:08

      עובד שעבד על פי הסכם מסוים, פג תוקפו של ההסכם ולא נחתם בין הצדדים הסכם חדש ממשיך לעבוד בעצם ל פי ההסכם הישן. ככלל, עובד שיוצא לפנסיה תקציבית לא זכאי לפצויי פיטורים. גם עובד שהופרשו עבורו כספים לפנסיה צוברת יוכל למשוך את כספי הפצויים מקרן הפנסיה על חשבון גובה הפנסיה (למעט קרן פנסיה ותיקה שבה משיכת כספי הפצויים שוללת לגמרי את הפנסיה). מהנתונים שבשאלה נראה שיש לך פנסיה צוברת בקרן ותיקה, והופרשו עבורך רק 6% בגין פצויים ולכן היתרה תשולם לך ע"י המעסיק. לגבי הגעה להסכמה או קיום נוהג בעבר יש לפנות לועד העובדים, כי בדרך כלל הועד הוא זה שהשיג את התנאים המשופרים לפורשים כחלק מהסכמה רחבה יותר.