המעסיק

  • קרן השתלמות
    כפיר | 20/07/2009 11:12

    עבדתי במקום עבודה שעל פי החוזה הייתי זכאי לקרן השלמות, ישבתי אם סוכן ופתחתי קרן בהתאם. לאחר שנה וחצי של עבודה עזבתי, כשהגיע תאריך הפירעון של הקרן בדקתי את התכולה וגיליתי כי לא הופקדו בה כספים מעולם. מי אחראי, המעביד או העובד???

    • המעסיק
      עו"ד רענן קריב | 20/07/2009 12:15

      המעסיק אחראי להפרת חוזה העבודה. מוזר שהקרן לא שלחה התראה, אך ככל הרנאה היא לא הפכה לפעילה משלא הופקדו אליה כספים כלל. יש לך עילת תביעה נגד המעסיק, על הפרת חוזה.

      • תודה ועוד פרט
        כפיר | 20/07/2009 12:52

        פניתי אליהם והם מסכימים לשלם לי את הסכום בניכוי מס לאחר תאום, לאחר חישוב יוצא שאני מפסיד 5000 שקלים. אני לא מודע להוצאות שחר טרחה של עורך דין ומשך התהליך. ע"פ דעתך המקצועית האם כדאי להיכנס להליך משפטי, האם יש דברים נוספים שאני זכאי לתבוע עבורם וכמה עולה התהליך? תודה

        • אם הם מסכימים, מה לתבוע?
          עו"ד רענן קריב | 20/07/2009 13:28

          ואיך אתה מצפה לקבל תשובה על רכיבים נוספים על סמך שאלתך? יש עוד דבר מה שלא שולם לך?יש דבר מה בשאלתך שממנו אני יכול ללמוד על רכיב כזה?

          • אני מפסיד את המס כ 5000 שקלים
            כפיר | 20/07/2009 13:38

            5000 שקלים זה לא כסף? אולי יש עוד רכיבים כמו הלבנת שכר שאפשרי לי לתבוע אותם?

            • לא ברור
              עו"ד רענן קריב | 20/07/2009 16:23

              משאלתך כפי שהוצגה לא ברור מה אתה מבקש. אולי רצוי לפנות לייעוץ פרטני. אתה יכול לעשות שימוש באופציית הייעוץ האישי.

    • חסרים נתונים בשאלתך
      שיר ורד | 20/07/2009 17:12

      אם לא ראית הפרשות משכרך בתלוש המשכורת בגין קרן ההשתלמות, הרי ישנה כאן רשלנות תורמת שלך בכך שלא הפנית את תשומת ליבו של המעסיק לכך שההפרשות לא מבוצעות וסיכוייך לזכות בתביעה בגין אובדן הטבות המס נמוכים ביותר, אם הופיעו הפרשות בתלוש השכר ורק כספי הצדדים לא הועברו, אזי ניתן לתבוע את המעסיק לגלם את המס.