לא ברור

  • נאמר במפורשות פיטורין ולאחר יומים חזר בו המעביד
    קשת | 20/07/2009 00:59

    נאמר לי במפורשות כי אני מפוטרת לאחר יומים היית צריכה לחזור למשרד לתת מה דברים וגם רציתי את המכתב פיטורין המעביד אמר לא היה ולא נברא לא פיטרתי ושאחזור לעבוד ורצה שאחתום לו לא הסכמתי לחתום למרות הכל אמרתי שאחזור מחוסר ברירה עכשיו אני מצטערת על כך...בתגובה למכתבו רשמתי לו כי פיטר אותי ולמרות הכול חוזרת אני לעבוד שיהיה לי אסמכתא שאניני משקרת(עדיין לא קבל אותו) מה לעשות? האם לחזור?? ולהתנהג כאילו הכל כשורה ולתבוע???

    • לא ברור
      עו"ד רענן קריב | 20/07/2009 09:23

      הזיפור מבולבל ולא ברור. אם פוטרת ואינך רוצה לחזור, אינך חייבת לחזור. יחד עם זאת, על פי החוק הודעה מוקדמת היא בכתב. לא מובן על מה התבקשת לחתום, לא ברור איזו אסמכתא את מבקשת שתהיה לך, לא רצוי קודם לפעול (לכתוב מכתבים בעלי משמעות משפטית, למשל) ורק אחר כך לשאול.

      • הבהרות לנושא
        קשת | 20/07/2009 17:53

        1. המעביד אמר שכנראה לא אעבוד אצלו יותר,על מנת שאדע בוודאות את מצבי שאלתי אותו, האם אני מפוטרת? וענה המעביד שכן ושאקבל מכתב פיטורין ואת כל המשתמע מכך...ועזבתי את מקום עבודתי באותו היום. 2. לאחר יומים נגשתי למעסיק לקבלת המכתב פיטורין,ובמקומו הוציא מכתב אחר בו רשם כי לא פיטר אותי ושהלכתי על דעת עצמי ושאחזור לעבודה 3. למרות הכל, חזרתי לעבוד לא בלב שלם, אך רשמתי מכתב תגובה למכתבו, שאניני מסכימה עם דבריו, ואכן כן פיטר אותי, ולמרות שפיטר אותי על מנת לגשר על הפערים, חוזרת אני לעבוד. 4. האם ההתנהלות שלי בכתיבת המכתב היא נכונה? שלא יבוא המעביד אי פעם ויגיד, שאני עוזבת את מקום עבודתי על דעת עצמי באופן שיטתי. מקווה שברור עכשיו ותודה רבה

        • הטעות החלה בהתחלה
          עו"ד רענן קריב | 21/07/2009 13:11

          טעית כשעזבת את מקום העבודה על דעת עצמך. המעסיק קובע אם תעביד בעת ההודעה מקודמת או לא. אם המעסיק הודיע שימסור לך מכתב פיטוירם, היה עלייך להמתין למכתב. נכון לעכשיו את עובדת. ייתכן שניתן לטעון שחילופי הדברים יצרו נסיבות ביחסי העבודה במסגרתן אין לדרוש ממך להמשיך ולעבוד, מה שיקנה לך זכות להתפטר בזכאות לפיצויי פיטורים, אך בדרך כלל קבלת הפיצוים בנסיבות אלה כרוכה בניהול משפט.