לא חוקי

  • השתתפות מלצרית בהוצאות המסעדה
    רונית | 20/07/2009 00:58

    במסעדה בה אני עובדת המשכורת משולמת מהטיפים. השכר לשעה הוא יותר מהמינימום. אולם אנו עובדים קשה מאוד בשביל הכסף שלנו ולכן השתתפות בהוצאות המסעדה מקוממת אותי. מידי יום אנו מפרישים 10 שקלים להשתתפות בנזקים הנגרמים בעקבות שבירות של צלחות, כוסות וכו' ללא קשר למס' השעות שעבדתי באותו היום או אם בכלל נשבר משהו. התשלום הוא קבוע כך שבחישוב פשוט של כ-20 ימי עבודה בחודש הוצאה זו מסתכמת ב-200 שקלים רק ממני וכ4000 שקלים מכל המלצרים במצטבר בחודש.הון תועפות. לדעתי זו שערוריה וניצול מוחלט של המלצרים כדי לכסות את עלות כלי האוכל או חלק מהעלות, על חשבוני. האם אני מוכרחת לקבל עליי את הקיים או שיש לי זכות לדרוש שינוי מצב זה? יתכן וזה יגרור החלטה לחייב מלצר על כל כוס או צלחת שנפלה לו בטעות? האם גם זה חוקי או שזה חלק מהעבודה?

    • לא חוקי
      עו"ד רענן קריב | 20/07/2009 09:20

      אין לנכות מעובד כספים עבור נזקים. אין כאן שאלה של "יפה או לא יפה", זה פשוט לא חוקי, והניכוי הזה אינו אלא הלנת שכר שמבצעת המסעדה כלפי העובדים.