יש עילה לתביעה

  • יחס משפיל מצד המעביד באופן מגמתית
    נעמה | 19/07/2009 21:30

    שלום אני עובדת במשרד עו"ד במשך 9 חודשים והיחס שאני מקבלת מצד הבוס שלי רק הולך ומחמיר, הוא משפיל פוגע ושולל ממני את הזכויות שמגיעות לי בתור עובד ,כמו לצאת לחצי שעה הפסקה, או אוסר עליי ללכת לקנות לאכול מפני שהמקום קצת רחוק,כשאני נשלחת על ידו לדואר הוא מתקשר לבדוק 10 פעמים מתי אני מגיעה וכשאני מגיע הוא צורח עליי למה זה לקח לי הרבה זמן, הוא לא מאמין לי לדברים שאני אומרת שאני עושה, ואני מדברת על הדבר הכי קטן אם הוא מבקש ממני להשיג לו מישהו ואני לא מצליחה הוא קורא לי שקרנית ושאני בכלל לא ניסיתי להשיג אותו, הוא בודק הזמנות שאני מבצעת של ציוד משרדי ומאשים אותי בעקיפין שאני מעלימה דברים לצרכים אישיים, היום זה עבר כל גבול אני ישבתי עם עו"ד נוספת מהמשרד לאכול ארוחת צהריים ובזמן ההפסקה שמגיעה לי לפי חוק הוא ביקש ממני להשיג לו אנשים וכשהעו"ד השניה אמרה שאנחנו באמצע הפסקת צהריים הוא אמר לה אל תתערבי אם את רוצה לאכול תאכלי בחדר שלך ושהיא אמרה שאנחנו אוכלים ביחד הוא אמר שהוא לא מוכן שנאכל ביחד... בננוסף גם עם המשכורת הוא עושה בעיות ואני צריכה להתחנן אליו שיתן לי את המשכורת ב10 כי אחרת הוא מסוגל לשלם רק ב16 לחודש , אלה רק דוגמאות קטנות ומעטות ממה שאני עוברת איתו. הוא משפיל אותי והוריד לי את כל ביטחון עצמי שלי שרכשתי במשך 20 שנות עבודתי כמזכירה. נכנסתי אליו וביקשתי ממנו שיתן לי מכתב פיטורין והוא לא מוכן , הוא אמר אני אתן לך מכתב מתי שאני רוצה וזה יהיה עוד הרבה זמן, ואני לא רוצה להתפטר כי אחרת לא תיהיה לי הזכות לקבל אבטלה עד שאני אמצא עבודה חדשה. רציתי לשאול האם יש לי עילה לתביעה? ואיך אני יכולה להוכיח את ההתנהגות המחפירה שאני מקבלת ממנו, אני ממש חולה ממנו כבר ואני אובדת עצות.

    • יש עילה לתביעה
      שיר ורד | 20/07/2009 17:24

      יש עילה לתביעה בגין הלנות שכר. יש עילה לתביעהלאכוף על המעסיק לתת לך לצאת להפסקות (במקרה של חצי שעה זה על חשבונך). אם המעסיק לא מספק לך טלפון, אינך חייבת לענות לו כשהוא מתקשר לטלפון הפרטי שלך. כדאי שתקליטי את השיחות בהן הוא מעליב אותך וצועק עלייך , יתכן שבהמשך הן יספקו לך עילות תביעה נוספות.

      • התפטרות בגין כל הדברים הנ"ל
        לילך | 21/07/2009 10:50

        שלום רב, בהמשך למכתב הנ"ל ולתגובת העו"ד, האם יש עילה להתפטרות ועקב כך לקבל את הפיצויים המגיעים לעובד? בהנחה וכן, איך עלי לנסח מכתב התפטרות, כך שלא אפגע בזכויותי? (עקב מצוקה נפשית מאד קשה הודעתי כבר על התפטרותי והמעביד ביקש ממני מכתב התפטרות). אודה לתשובתכם.