תשובה

  • הלנת שכר
    איתן | 19/07/2009 21:15

    עבדתי שלושה חודשים כשף במסעדה השייכת לחברה בע"מ. החברה נקלעה לקשיים והפסיקה לשלם לספקים רבים, למע"מ ולרשות המיסים, לעיריה, לבעל הבית, לחברות הטלפון ובעיקר לעובדים השכירים. החברה חברה קטנה עם חובות גדולים. גם לי טרם שולמו כספים בין היתר מחצית ממשכורת חודש מאי 2009. אתמול התברר לי שהמסעדה הפסיקה פעילותה וכי הבעלים הוציא את כל הציוד שהיה בה באישון לילה למקום בלתי ידוע. הבעלים של החברה טוען כל שיחה איתו שאין לו כסף ושהוא לא יודע מתי הוא ישלם לי. האם כדאי לי לתבוע אותו בבי"ד לעבודה? האם מובטח שאזכה? ואם כן האם יש דרך לאלצו לשלם? האם יש לי אופציות אחרות?

    • תשובה
      שיר ורד | 20/07/2009 17:28

      אתה צריך לתבוע את החברה ולא את הבעלים, וגם אם תזכה כנראה לא תקבל ממנה כסף. אפשר לתבוע הרמת מסך כנגד הבעלים שידע שאין לחברה הכנסות לממן את שכר העובדים ולא נמנע מלהעסיקם, אך זו תביעה שקשה לנהל ולרוב צריך לשם כך עורך דין. הפתרון לבעיה היא שכל העובדים (אולי ביחד עם הספקים) יגישו תביעה לפירוק החברה, לאחר שימונה מפרק כל עובד יציג לו את חובות החברה אליו ולאחר שהמפרק יאשר את החובות הללו, יקבל העובד אישור לקבלת הכספים (מוגבל בתקרו) מהביטוח הלאומי. זה תהליך שלוקח בדרך כלל מספר שנים.

      • הלנת שכר
        איתן האיתן | 20/07/2009 22:05

        אם כך, האם נכונה האימרה שישראל היא גן עדן לחייבים...?