דמי מחלה

  • הפחתה בשכר עקב מחלה - האם הרעת תנאים?
    יוגב | 13/07/2009 19:45

    שלום, בחודש האחרון הורידו לי מהשכר שווי של שלושה ימי מחלה עליהם הבאתי אישור מתאים. אני עובד במקום העבודה קרוב לשש שנים ומעולם לא הורידו לי מהשכר עקב מחלה. האם אפשר לראות בחריגה זו הרעת תנאים - למרות העובדה שכתוב בחוזה ההעסקה כי ימי מחלה ישולמו בהתאם לחוק וכו' האם אפשר להתייחס לעובדה כי בעבר מעולם לא חייבו אותי עבור מחלה כ - "נורמה" ועל כן אפשר לראות בשינוי הרעת תנאים? תודה מראש, יוגב

    • דמי מחלה
      עו"ד רענן קריב | 14/07/2009 09:31

      אשיב תוך הנחת מספר הנחות. אם הן לא נכונות - אתה מוזמן לתקן. בהנחה שעד כה שולם על ימי היעדרות עקב מחלה שכר מלא, וכעת התחיל המעסיק לפעול על פי החוק - היום הראשון 0, השני והשלישי 50% מדמי המחלה שהם 37.5% מהשכר היומי ומהיום הרביעי מלא שהם 75% מהשכר, עד כה שונה חוזה העבודה בהתנהגות כך שעל ימי מחלה שולם שכר מלא, וכעת משנה אותו המעסיק חד צדדית. הוא אינו רשאי לעשות זאת. אם משהו לא נכון בתיאור שלי - תקן.

      • הההנחות של נכונות ומדוייקות. זה בדיוק המצב.
        יוגב | 14/07/2009 09:47

        תודה רבה על התגובה המהירה והעניינית.