תביעה מוקדמת

  • תהליך מיון בחברה חשמל
    אינה | 12/07/2009 15:32

    שלום רב, מזה 3 חודשים אני נמצאת במיונים בחברת חשמל. כאשר הייתי בראיון הראשוני אצל מנהל האגף הוא אמר שיש 4 שלבים לקבלה לחברה: ראיון איתו,מבחן הערכה,מבחני שב"כ ובדיקות רפואיות. כמו כן המשרה עם עדיפות למיעוטים (אני אישה). עברתי ראיון איתו ומבחן הערכה בהצלחה. לאחר שהתקשרתי לכ"א לברר מה הלאה, הם ביקשו לחכות. מאז הייתי עוד בשני ראיונות בחברה אצל מנהלי פרויקטים ואחד מהם דיווח לכח אדם שמעוניין שאתחיל לעבוד אצלו עוד לפני חודש אוגוסט. כאשר העברתי את התשובה לכ"א הם אמרו שכעת נשאר רק לחכות לתור לבדיקה רפואית. אחרי שעתיים מאותה השיחה התברר לטענתם, כי "ההליכים עדיין לא סגורים" כאשר בכ"א מסרבים לעדכן אותי מהם ההליכים הנוספים שעליהם לא שמעתי בכל תקופת המיונים. שוב ביקשו לחכות בסבלנות עד לסיום אותם ההליכים כאשר בכלל אין להם הערכה מתי זה יסתיים. לי יש חשד שהם רוצים לגייס מישהו "מהמשפחה" למרות שעברתי כבר את כל השלבים וכבר מקודם אמרו שנשאר לעשות רק בדיקה רפואית. השאלה שלי: מה תמליצו לעשות במצב כזה? האם לפנות בתלונה למנהל האגף? האם להמתין בסבלנות ואז אם אקבל מהם תשובה שלילית לפנות לבית משפט? לתשובתכם אודה, אינה

    • תביעה מוקדמת
      עו"ד רענן קריב | 13/07/2009 09:41

      עדיין אינך יודעת אם פגעו בך. אולי תתקבלי לעבודה. לכן רצוי לקבל תשובה סופית ואז לפנות ליעוץ משפטי.

      • תהליך מיון בחברת חשמל - המשך
        אינה | 13/07/2009 12:33

        שלום רב, בהמשך לתשובתך, אני לא מעוניינת לתבוע אותם ולחכות שנים , אני מבקשת לייעץ לי מהי פעילות מניעה נגדם - האם כדאי לפנות למנהל כ"א ולהגיד כי הם פועלים בחוסר שקיפות מידע ולדרוש תשובה לגבי "ההליכים" על בסיס זה? או שבאמת הם רשאים לבצע הליכים בלי ליידע אותי מהם הליכים אלו?

        • הם לא כל כך חייבים
          עו"ד רענן קריב | 13/07/2009 12:52

          הם חייבים לפעול בהגינות ולא להפלות עקב הסיבות המפורטות בוק שוויון הזדמנויות בעבדוה. הם לא חייבים לשתף אותך ולפרט בפנייך את כל הליכי המיון שהם מבצעים. את כלל אינך יוגדעת אם הם פועלים שלא כדין. את רק משערת. שוב: עלייך להמתין לתשובתם, ואז מומלץ לפנות לייעוץ משפטי כדי לבחון אם יש לך עילת תביעה. ובכל מקרה, פעולה נגדם יכולה להיות רק הליך משפטי.