תשובה

  • פוטרתי וחוייבתי עבור תיקון נזקים ברכב
    שולמית ש. | 11/07/2009 21:35

    פוטרתי מעבודתי והחזרתי את רכב הליסינג שהיה ברשותי. כעבור כחודש הופתעתי לגלות כי מפיצויי הפיטורין שלי נוכו כ-4000 ש"ח עבור תיקון נזקים ברכב. בדיקה מעמיקה יותר גילתה כי אכן חברת הליסינג חייבה את החברה בה עבדתי על תיקון כל שריטה ושפשוף ברכב- פגיעות אשר לפי הבנתי הנן בהתאם לגילו של הרכב ונובעות משימוש סביר. כמובן שהחיובים היו מופקעים (כולל ניקוי ב-400 ש"ח...), ולי לא היתה שום אפשרות לבדוק או לטעון, כיוון שהרכב כבר הוחזר. האם חברת הליסינג רשאית לחייב עבור תיקונים כאלה, והאם החברה שפיטרה אותי רשאית לחייב אותי במלוא הסכום כמעט? תודה מראש.

    • תשובה
      שיר ורד | 12/07/2009 00:38

      לגבי חברת הליסינג, הנושא לא קשור לדיני עבודה ויש לבדוק אותו לאור החוזה שנחתם בין הצדדים, חוק החוזים חוק השאילות והשכירות וחוקי הנזיקין.לגבי גביית המעסיק ממך, יש לבדוק את ההסכם שחתמת עם המעסיק בגין רכב הליסינג, אם התחייבת לתשלומים אלו, זכותו של המעסיק לנכותם ממך. אם לא , אז אינו זכאי לנכותם.

      • חיוב נזקים ברכב
        שולמית | 12/07/2009 08:49

        העניין הוא שההסכם הוא בין החברה בה עבדתי לחברת הליסינג. אני לא יודעת מה כתוב שם ואיני צד בעניין. בהסכם שלי מול החברה רשום שהחברה מכסה רק כך וכך מקרים, כך שהיא מכוסה. הבעיה היא שהיא חתמה "בשמי" על הסכם מול חברת הליסינג- הסכם שמחייב אותי אבל אני לא צד בו.