תשובה

  • חל"ת רטרואקטיבי
    אביב | 09/07/2009 22:30

    שלום רב. ב08.06.2009 קיבלתי מכתב פיטורין, במהלך השבוע האחרון לתקופת ההודעה המוקדמת ( את רובה ביליתי בבית באישור המנהל ) התחיל להירקם תפקיד חדש עבורי באותו ארגון. ב06.07 קיבלתי תשובה חיובית לגבי התפקיד וכי תאריך תחילת העבודה בתפקיד החדש יהיה 01.08.2009 וכי עד אז אשהה בחל"ת. כעת, סמנכלית מ"א דורשת ממני להחזיר את הכספים ששולמו לי בגין תקופת ההודעה המוקדמת ולהגדיר רטרואקטיבית את התקופה כ"חל"ת" . האם ניתן בכלל לבצע מהלך כזה? אני טוען , כי עקב העובדה כי התקופה לא הוגדרה מראש כחל"ת ,מנעה ממני להגיש תביעה לדמי אבטלה וכי לא ניתן כעת רטרו לדרוש השבת הכספים ולהעמיס עלי כלכלית את כל התקופה. אם יש שאלות להבהרה, בשמחה . תודה רבה מראש

    • תשובה
      שיר ורד | 10/07/2009 09:30

      יציאה לחל"ת מחייבת הסכמה של שנ י הצדדים. מאחר ולא הסכמת מראש על חל"ת הם לא יכולים לחייב אותך לשלם על תקופה זו, הם כמובן יכולים להחליט לוותר על העסקתך חזרה ולסיים את יחסי עובד מעביד בהתאם למכתב הפיטורים המקורי.מומלץ שתתחיל להתיצב מיידית בלשכה על פי מכתב הפיטורים המקורי.ככלל אין תשלומי אבטלה בגין תקופות חל"ת, למעט הסדרים מיוחדים שנעשים מידי פעם בין המעסיקים לבין הביטוח הלאומי.

      • השלמה
        שיר ורד | 10/07/2009 09:34

        לגבי טענת להשבה רטרואקטיבית, נראה שלא צריכה להיות כאן בעיה מיוחדת, אם תסכימו לקבוע תקופה זו כחל"ת, ניתן לסכם על כך שהתשלום הנ"ל יחשב כמקדמה על חשבון שכרך בעתיד שינוכה במספר תשלומים .בקיצור אתה צריך להחליט האם אתה מוכן להסכים לקבוע את כל התקופה כחל"ת, או להתעקש על כך שזו תחשב כתקופת עבודה (שבה המעביד ויתר על עבודתך) ואז המעביד יוכל להתעקש ולראות בכך תקופת הודעה מוקדמת כחוק ולממש את הפיטורים.

        • כפיית הסכמה לחל"ת רטרו
          אביב | 10/07/2009 12:31

          תודה רבה על התשובה. האם ניתן להתנות את הסכמתי לחלת רטרו כתנאי להמשך העסקתי? למרות שהתקבלתי לתפקיד אחר באגף אחר בארגון על סמך החלטה מקצועית? שוב תודה ושבת שלום.

          • כן
            שיר ורד | 10/07/2009 17:03

            מאחר והמעסיק לא נהנה מעבודתך בתקופה זו (וגם לא היתה לו עבודה) ומאחר ולא יוכל לזקוף ימים אלו בעתיד על חשבון הודעה מוקדמת ברור שיגרם לו נזק עקב כך.