החזר כספים מעובד למעביד

  • החזר כספים מעובד למעביד
    צביקה | 07/07/2009 13:36

    שלום לאחר עבודה של שנתיים(בחוזה אישי)הודיעו לי מהחברה המעסיקה אותי שחלה טעות בחישוב השכר מתחילת החוזה.לטענתם שולמו לי מעבר למה שנקבע בחוזה. השאלה שלי האם החוק מגן עלי במקרים כאלו ? האם גובה תשלומים להחזר הכסף מוגבל לאחוז מהמשכורת ? תודה מראש.

    • החזר כספים מעובד למעביד
      עו"ד רענן קריב | 07/07/2009 13:44

      החזר כזה מוגבל עד לשכר המינימום. מותר לדרוש מהמעסיק להצביע על הטעות ולפרט אותה. אם יגיע העניין להליך משפטי, יהיה עליו להוכיח בפירוט את נסיבות הטעות.

      • לא הבנתי תשובתך, ההחזרים החודשיים מוגבלים עד לגובה
        משה | 07/07/2009 13:55

        שכר מינימום או יש להשאיר לעובד שכר מינימום אם הוא משתכר יותר משכר מינמום, והשאר ישיב בכל חודש? אשמח אם תפנה לאסמכתא משפטית. תודה.

        • רענן, אשמח אם תשיב, תודה  לת
          משה | 07/07/2009 14:16

        • החזר כספים
          עו"ד רענן קריב | 08/07/2009 09:32

          אסור למעסיק לשלם לעובד פחות משכר מינימום. לכן גם אם אכן יש טעות, יש לגבות את ההחזרים כך שישאר לעובד שכר מינימום מדי חודש. אם רצונך בחוות דעת משפטית כתובה עם אסמכתאות, אתה מוזמן לפנות לייעוץ משפטי, גם באמצעות הכלים שהפורום מעמיד לרשותך.