פיטורים לאחר חופשת לידה

  • מכתב פיטורין
    נטלי זוארץ | 07/07/2009 11:59

    אני בת 26 נשואה +2 סיימתי חופשת לידה ב-28/6 הייתי אמורה לחזור לעבודה אך המעסיק שלי לא מחזיר אותי לעבוד אצלו. עבדתי דרך חברת כח אדם הם לא מוצאים לי עבודה אחרת כרגע וביקשתי מהם לכתוב לי מכתב פיטורין אך הם לא רוצים. המכתה הזה יעזור לי לחתום בלכשת התעסוקה וחוץ נזה, שהם חייבים לכתוב לי את המכתב כי הם לא מחזירים אותי לעבוד אצלם מה אני יכולה לעשות בכדי שיהיה לי את המכתב הזה מהם באופן מיידי? כרגע יש לי זכות לחתום בלשכב אך הזמן עובר והזכות הזו תישלל ממני אנא עיזרו לי

    • פיטורים לאחר חופשת לידה
      עו"ד אורנה שמריהו | 07/07/2009 12:53

      חל איסור לפטר עובדת לאחר חופשת לידה, ועל כן חברת כוח האדם אינה יכולה ליתן לך מכתב פיטורים. אך מאידך, היא אינה יכולה לא להעסיקך כפי שעבדת טרם לידתך. שאלתי אליך - כמה זמן עבדת אצל המעסיק בפועל?