"קנס עזיבה"

  • התפטרות וניכוי עלות הכשרה ממשכורת אחרונה
    רונית | 07/07/2009 11:42

    שלום רב, עבדתי כנציגת מכירות-טלמרקטינג בחברת תקשורת במהלך חודש וקצת. לאחר תקופה זו הודעתי על רצוני לסיים את עבודתי בשל אי- התאמה לתפקיד (לא הצלחתי למכור...), נענתי בחיוב וסיימתי לעבוד בחברה באותו היום. השבוע כאשר קיבלתי את המשכורת האחרונה התברר לי שניכו ממנה סכום של 1000 ש"ח בעבור "תקופת קורס הכשרה". עליי לציין שחתמתי על הסכם עבודה אישי ובו סעיף "יתפטר העובד מכל סיבה שהיא במהלך 4 החודשים הראשונים לתקופת העסקתו, יהיה מוייב להשיב לחברה סכום..." (תקופת קורס ההכשרה= 1000 ש"ח) בפועל לא עברתי שום קורס אלא מס' שעות בודדות(כ-7) בהם הדריכו אותנו על המוצר ומיד התחלנו לעבוד. חשוב לי להדגיש שבמעמד חתימת החוזה הבעתי הסתייגות מסעיפים אלו, אך "הרגיעו" אותי בתשובה שבפועל גם אם אני אעזוב מיוזמתי בצורה יפה לפני תום התקופה, לא אחוייב ב-1000 ש"ח אלא סעיף זה מיועד רק לעובדים בעייתיים שעוזבים לאחר שגרמו נזק לחברה ותדמיתה. מה עליי לעשות? אני זקוקה מאוד ל-1000 ש"ח הללו?

    • "קנס עזיבה"
      עו"ד רענן קריב | 07/07/2009 13:30

      לפי תיאורך ייתכן מאד שהקנס לא חוקי. חבל שלא התייעצת בטרם התפטרת. ביכולתך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה, לפי הסכום מדובר בהליך מהיר של מסר חודשים.