יותר מדי עבוד- דיני עבודה

  • ריבוי מנכל"ים כהרעת תנאי עבודה
    אורה אסא | 06/07/2009 21:46

    שלום מזה כ-5 שנים אני מנהלת כספים בקבוצה של 4 חברות בתחום יבוא ושיווק.כשהתקבלתי לעבודה נאמר לי שאחד המנכ"לים הוא מנהל הכספים שאני כפופה לו.למרות זאת אני מדווחת באופן שוטף לפי דרישה לכל אחד משאר 5 המנכ"לים בקבוצה מה מצבו הפיננסי וכו'.לפני שנתיים נפתחה חברה חמישית ולה מנכ"ל נוסף שאני עובדת מולו. השנה יש ברצונם להוסיף חברה נוספת עם מנכ"ל נוסף שאצטרך לעבוד מולו ולדווח לו. בנוסף אשת אחד המנכלים שהיתה "רדומה" עד כה החלה גם היא "למנכל" .בקיצור סובבים אותי 8 מנכל"ים דורשניים ודורסניים ואני מרגישה שאני מתמוטטת מעומס. האם זה נחשב הרעת תנאי עבודה?תוספת החברות? ריבוי המנכלים? האם זה סביר שאדם אחד יתמודד עם כל כך הרבה מנכל,ים?? לתשובתכם אודה אורה

    • יותר מדי עבוד- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 06/07/2009 22:22

      הרעת תנאים מוחשית היא הרעה שמתבטאת בפגיעה בשכר, בפגיעה במעמד או בתפקיד,בשלילת זכויות וכד'. עומס עבודה הוא בדרך כלל לא הרעה מוחשית אלא אם כן הוא הופך להיות קבוע ומשנה חד צדדית את הגדרות העבודה. אם העומס גדול מדי, ואת מגיעה למצב שאת משקיעה בעבודה הרבה יותר ממה שנדרש ממך בעבר זוהי בהחלט הרעה אבל לא בטוח שהרעה מוחשית שמצדיקה התפטרות. לעבוד בסביבה של כל כך הרבה מנכלים נשמע קשה- אבל יכול להיות שזו הגדרת התפקיד שלך.

      • בהמשך לשאלתי ריבוי מנכלים
        אורה אסא | 07/07/2009 22:14

        תודה לתשובתך. כשהתקבלתי לעבודה היו 5 מנכלים ו-4 חברות.היה מוטל עלי לנהל חשבונות של 4 חברות+2 עובדות,בכפיפות ל-5 מנכלים. כעבור שנתיים נוספה עוד חברה+עוד מנכל=6 מנכלים 5 חברות בחודש הבא תתווסף עוד חברה+ עוד מנכל=7 מנכלים 6 חברות. זאת ללא שינוי הכוח האדם כלל. העומס עלה בצורה ניכרת אבל אני חתומה על חוזה מסוג "אמון אישי" ללא שעות עבודה ומנוחה ועל כן עלי לעבוד עד שאסיים הכל לפי לו"ז קבוע מראש.אין גמול על שעות נוספות ויש הרבה שעות נוספות. הלחץ הוא גדול מאוד.אני מרגישה במילכוד.בגלל חסכון לא יוספו עוד כח אדם למחלקתי.לעומת זאת יתכן ויפתחו עוד חברות בעתיד,לפחות המגמה היא כזאת.מה ניתן לעשות? לתשובתך אודה אורה