פדיון ימי חופשה

  • פידיון ימי חופשה
    יפעת | 06/07/2009 16:22

    בעלי עבר במקום עבודה כ-5 חודשים, כנציג שטח המקבל תשלום פר שליחות (15 ש"ח לשליחות, היה מבצע כ-15-20 שליחויות ביום). העבודה היתה במשרה מלאה והוא לא ניצל ימי חופש (היו יומיים שלא עבד בתקופה זו אולם לא קיבל עליהם כסף כי היה מקבל פר שליחות שביצע). לפני כשבוע פוטר מעבודתו והמעביד אינו מוכן לשלם את פידיון ימי החופשה (אומר שמאחר שעבד בשליחויות לא מגיע לו). אודה לתשובה בנושא, האם מגיע ימי חופש או לא. בנוסף - במידה ומגיע לו ונרצה לתבוע את המעביד, מדובר בסכום של כ-800 ש"ח ונראה לי שעו"ד יעלה יותר מהסכום הזה. האם ניתן לתבוע בבית הדין לעבודה באופן עצמאי או שחייבים דרך עו"ד? תודה.

    • פדיון ימי חופשה
      עו"ד אורנה שמריהו | 06/07/2009 16:28

      אכן, מגיעים לבעלך בהיותו עובד שכיר פדיון ימי חופשה. הנכם יכולים לתובע בבית הדין האזורי לעבודה, וניתן להוריד טפסי תביעה מאתר בית הדין. בהצלחה.

    • פדיון ימי חופשה- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 06/07/2009 17:38

      בעלך זכאי לימי חופש בדיוק כמו כל עובד ומאחר וימי החופש הם פונקציה של ימי עבודה גם קל יחסית לחשב אותם. תביעה בבית הדין לעבודה יכולה להיעשות, כמובן, עצמאית ואולם מומלץ לכל הפחות להתייעץ עם בעל מקצוע טרם הגשת התביעה.