פיטורים בהריון

  • פיטורין בהריון
    אור | 06/07/2009 16:05

    היום הודעתי למעסיקי בטלפון שאני בהריון (לקחתי יום מחלה). אני מסיימת חודש שני. אני עובדת חמישה וחצי חודשים בעבודה. לאחר שאמרתי לו על הריוני הוא אמר שהוא רצה לדבר איתי והחליט שזה לא עובד בינינו. שאלתי אותו למה הוא לא עשה זאת עד עכשיו, הוא אמר שרצה לעשות זאת בארבע עיניים.( אני רואה אותו כל יום). לפני כ4 חודשים הביע הבוס שלי שביעות רצון מעבודתי, לאחר כחודשיים קיימנו שיחה וכול אחד אמר את טענותיו באשר ליחסו ועבודתו, והוחלט לשפר כל אחד את יחסו כלפי השני ואת עבודתו. לפני כשלושה שבועות ניגשתי אל המנהל שלי ואמרתי לו שנראה כי אינו מרוצה מעבודתי הוא טען שזה לא נכון, הוא טען כי הוא לחוץ ולכן הוא נראה עצבני ואינו שבע רצון. היום, לאחר שהודיע לי על הפיטורין, הוא אמר לי לקחת את הזמן כמה שאני רוצה, אין מישהי במקומי שמועמדת לתפקיד וצריך לחשוב איך להתארגן. כלומר, נראה כי הסיבה לפיטורין היא אכן ההריון, שכן לא נעשה שום מעשה להחלפתי במישהי אחרת עד כה. האם אני זכאית למשהו? האם מותר לו לפטר אותי? האם אני יכולה לתבוע אותו? אשמח לתגובה אור

    • פיטורים בהריון
      עו"ד אורנה שמריהו | 06/07/2009 16:13

      עפ"י שכתבת, עולה, כי יש קשר הדוק בין פיטוריך לבין הריונך. אכן, הנך יכולה להגיש תביעה למעבידך וזאת בכמה עילות: 1. פיטורים בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. 2. פיטורים ללא שימוע. 3. פיטורים בחוסר תום לב. מציעה לך לקחת ייעוץ בנושא. בהצלחה.

      • תודה רבה על התשובה המהירה
        אור | 06/07/2009 16:18

        אשמח לדעת עם מי אוכל להתייעץ בעניין תודה רבה אור

        • ייעוץ
          עו"ד אורנה שמריהו | 06/07/2009 16:55

          אני מנועה מלנקוט בשמות עו"ד. מציעה לך לפנות לעו"ד המתמחים בנושא. בהצלחה.

    • את חייבת תיעוד להכל
      נוגה | 06/07/2009 17:18

      לפי החוק, ברגע שהמעסיק יודע על הריונך הוא חייב לקבל אישור מיוחד לפיטוריך, ואסור לו לפטר אותך בלי אישור כזה. אפילו אם אלו קיצוצים של כמה עובדים במסגרת קיצוצים - עדיין כדי לפטר עובדת בהריון צריך אישור מיוחד, והם בפירוש בודקים מה היו המניעים לפיטורים והאם תהליך הפיטורים היה תקין. בשלב ראשון והכי דחוף צריך להעלות על הכתב את כל השיחות ביניכם עם התאריכים ופרוט השיחה, ובפרט את השיחה בה הודעת לו על ההריון ואת הודעת הפיטורים. את הרישום הזה תעשי בלווי עורך דין שמתמחה בדיני עבודה , אחרת את עלולה לכתוב משהו שישמע כאילו שהוא כן הודיע לך על אי שביעות רצונו, ואז הוא יכול לטעון שנתן לך הזדמנות נוספת שלא עמדת בה

      • תודה רבה על העזרה ועוד שאלה
        אור | 06/07/2009 17:41

        התקשר אלי עכשיו המנהל ואמר שכבר חודש הוא חושב לפטר אותי, הוא התייעץ עם אחד הסמנכ"לים על כך, ושבוע שעבר הוא החליט לפטר אותי. שאלתי אותו למה עד עכשיו הוא לא פנה אלי והוא אמר שהוא רצה למשוך זאת כמה שיותר. מאחר ואני אמרתי לו משהו שהוא "בארבע עיניים"בטלפון, גם הוא רצה לומר לי. הוא חזר ואמר שאין מישהי שמחליפה אותי כרגע ואני יכולה להמשיך עד סוף החודש כמו שביקשתי וגם יותר מכך. האם יש לי בכלל סיכוי נגדו?

    • פיטורים בהיריון- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 06/07/2009 17:43

      דעתי אינה כדעת עו"ד שמריהו. משיחותיכם הרבות, וגם להרגשתך, ניכר כי חוסר שביעות הרצון הייתה ברקע והוא חיכה לעת כושר על מנת לבשר לך על פיטורייך. על כן לא ברור כלל שהפיטורים הם על רקע הריונך. מכל מקום הודעה על פיטורים צריכה להיות בכתב ואם עברו 6 חודשים מיום תחילת עבודתך במקום וטרם קיבלת מכתב פיטורים הוא חייב אישור הממונה על חוק עבודת נשים לפיטורייך. אם יפטר אותך בכל זאת פני לממונה על חוק עבודת נשים משרד התמ"ת ואז תוכלי גם לתבוע את המעסיק. בכל מקרה מומלץ לך לקחת ייעוץ מקצועי.