דמי הסתגלות

  • זכאות לדמי אבטלה במקביל לפיצויים
    נגה | 03/07/2009 23:45

    קיבלתי הודעה על פיטורי לאחר רצף עבודה של למעלה מ10 שנים, גילי 50. בהתאם להסכם עם מקום העבודה אני זכאית לקבל מספר חודשי הסתגלות, ובגלל מצב השוק אני חוששת שיקח לי זמן למצוא עבודה אחרת ולכן חשבתי לפרוש את חודשי ההסתגלות לתשלום קטן יותר אך על משך זמן יותר ארוך. המעסיק מסכים לפריסה הזאת. אבל אז עלה החשש שאם אני אקבל במשך שנה את דמי ההסתגלות ובכל זאת לא אמצא עבודה, כבר לא אהיה זכאית לדמי אבטלה, כי עברה שנה מהפיטורים. האם זה נכון? שאלה נוספות מאד קריטיות להחלטה שאני צריכה לקבל: 1. אם אחליט על פריסת החודשים, האם דמי אבטלה מחושבים לפי המשכורות לפני הפיטורים או לפי מה שקיבלתי בתקופת הביניים 2. אני בכל מקרה לא רוצה לפנות לאבטלה מיד כי יש לי נסיעה מתוכננת לחו"ל. אם אחליט לקבל את הכסף כמענק אחד, האם אני יכולה לפנות לאבטלה רק אחרי כמה חודשים מהפיטורים? 3. האם אפשר לבקש מהמעביד שיחלק את הכסף של חודשי הסתגלות לא כמענק אחד , ולא כמשכורת חודשית, אלא בשניים או שלושה תשלומים שינתנו באופן לא רצוף? - הסיבה שאני רוצה את זה היא כי בשנה הנוכחית כל הכסף ילך למס הכנסה, ואז בשנה הבאה לא יהיה לי בכלל ממה לאכול כי גם בעלי מובטל וכבר סיים את תקופת האבטלה. 4. במקרה של קבלת הכסף כמענקים, האם יש השלכה על גובה דמי האבטלה? אני מאד מבקשת מאד לייעץ לי כי מההסברים על דמי אבטלה לא הצלחתי להבין מה הכי נכון כדי שבאמת אוכל לעבור את התקופה שבה לא אמצא עבודה ולפי המצב היום בשוק זה נראה מממש הרבה זמן.

    • דמי הסתגלות
      שיר ורד | 05/07/2009 01:55

      מומלץ לפנות לפורום ביטוח לאומי כדי לברר את השאלות הקשורות לקבלת דמי הסתגלות ודמי אבטלה .יתכן שהדבר הנכון הוא לקבל את דמי ההסתגלות בגובה השכר הקיים , למרות שיקולי המיסוי.דווקא את דמי האבטלה כדאי אולי לדחות לשנה הבאה (גם אם תתחילי להתיצב בלשכה בתום תקופת ההסתגלות תוכלי להגיש את התביעה בסוף דצמבר או בתחילת ינואר כך שתשלומי דמי האבטלה יהיו עם מס מופחת או ללא מס בכלל, או עם מס נמוך שתוכלי להזדכות עליות באמצעות הגשת דוחות).אם את זכאית לפצויי פיטורים שחלקם חייבים במס, יתכן וכדאי לבצע פריסה של תשלום המס על הפצויים. יתכן גם שניתן לראות בדמי הסתגלות חלק ממענק פרישה שאת חלקו החייב במס ניתן לפרוס על פני מספר שנות מס קדימה או לאחור. פני לפורום מיסים או ליועץ מס, עם נתונים מדויקים לגבי שכר חודשי אחרון, תקופת עבודה, גובה פיצויים , גובה מענק הסתגלות וכן תשלומים נוספים המשולמים בקשר עם הפרישה כמו הודעה מראש, פדיון חופשה ומחלה וכדומה.במידה ואינך מתכוונת להתיצב בלשכה מיד עם הפרישה (ובמקרה של דמי הסתגלות זה כנראה גם לא כדאי), שימי לב שעלייך להתיצב בלשכה במועד שעדיין יש לך תקופת אכשרה מספקת, אם תתיצבי אפילו פעם אחת בתקופה זו, זכותך לדמי אבטלה תישמר למשך שנה ממועד ההתיצבות הראשון.

      • הסבר לגבי הסכומים
        נוגה | 05/07/2009 07:07

        תודה על תשובתך. אני אסביר את נושא הסכומים: 1. אצלי הפיצויים נכנסים כחלק מהפנסיה באופן שוטף (8.33%) ומכיוון שאין לי צבירה מספקת לפנסיה אז גם אין לי כוונה למשוך אותם , אלא אם כן אגיע לקטסטרופה 2. הודעה מוקדמת אני לא מקבלת ככסף , אלא זו הודעה במובן הישן של המילה. כלומר שאני עובדת את התקופה ומקבלת משכורת רגילה, ולכן גם מועד הפיטורים הוא מסוף ההודעה המוקדמת. 3. את חודשי ההסתגלות אני צריכה להחליט אם אני רוצה לקבל כמענק או כממש תשלום חודשי, אבל מעבר לנושא המיסויי, אני צריכה להבין אם זה נחשב כמשכורת או כמענק פרוס, והשאלה הכי קריטית מבחינתי זה אפשרויות הפריסה - האם בכלל מותר למעביד למשל לתת לי מענק כזה בתשלומים לא רצופים ולא שווים? - נניח שחלק גדול מהמענק יהיה בינואר, ואז אני יכולה בפברואר להתחיל להתייצב בלשכה ולקבל 6 חודשי אבטלה וכמובן לעשות תיאום מס כך שהכל יהיה חוקי למהדרין אשמח לקבל תשובה מעורך דין, זה ממש חשוב ודחוף לי.