זכויות מורים

  • חזרה משנת שבתון
    סילי לוי | 03/07/2009 16:51

    אני מחנכת חוזרת משנת שתבון. הרשות המקומית מסרבת להחזיר אותי למקום ממני יצאתי לפני השבתון. הסיבה: רוצים להשאיר מחנכת חדשה, שהתחילה לעבוד במשרד החינוך רק השנה. שלא לדבר על כך שמשרד החינוך לא חייב לה עבודה כנראה יש לה פרוטקציה דוע לי כי מחכנכת שעובדת מעל 20 שנה במשרד החינוך ויוצאת לשבתון, חוזרת למקום ממנו היא יצאה. שאלות: האם זה נכון? האם החוק הזה תקף? או זהו חוק ללא שיניים? ואם זה חוק תקף, ומה עושים בשביל לקיים חוק זה? תודה ושבת שלום ***צונזר ע"י מערכת- השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר***

    • זכויות מורים
      שיר ורד | 03/07/2009 17:55

      אין כל חוק בנושא זכויות חזר לאחר שנת שבתון.במסגרת הסכמי העבודה הקיבוציים שבין ארגוני המורים למעסיקים וכן במסגרת נהלי משרד החינוך , ישנן זכויות מסוימות למורים קבועים. פני לארגון המורים אליו את שייכת (ההסתדרות?) ובררי את זכויותיך.

      • תשובה שקבלתי שם
        ליסי לוי | 04/07/2009 12:09

        זו תשובת מישהו מהארגון : "תקף ואפילו קיבל תימוכין בפסיקות של בית הדין לעבודה" 1) האם עליי לפנות רק דרכם? 2) האם לארגון/ הסתדרות, יש מספיק סמכות בשביל לעמוד על הזכויות הללו?

        • תשובה
          שיר ורד | 05/07/2009 02:07

          מומלץ לפנות להסתדרות תחילה כד שיוציאו מכתב לגורם המתאים המבהיר את זכויותיך. אם את חוששת שהארגון ישהה את תשובתו למועד מאוחר מידי, את יכולה להגיש במקביל תביעה לבית הדין לעבודה, רצוי גם במקרה זה להעזר ביעוץ משפטי של ההסתדרות לפחות בשלב ניסוח התביעה.להסתדרות אין שיניים ישירות מול המעסיק (למעט הכרזה על סכסוך עבודה שכנראה לא מתאים למקרה שלך), אך יש לה ובמיוחד להסכמים שחתמה מעמד חשוב בבית הדין לעבודה.