חזרה מפיטורים

  • סיכון הפיצויים
    יפעת | 02/07/2009 19:52

    המסעדה בה אני עובדת כ7 שנים ניסגרת, כל העובדים ואני כמותם קיבלנו מכתבי פיטורין שיכנסו לתוקפם כשבועיים ממתן ההודעה. בפועל אנו ממשיכים לעבוד ועתה הוחלט למשוך עוד קצת את המשך העבודה (לאף אחד לא ברור עד מתי). אתמול הודיע לי המנהל כי אנו ממשיכים לעבוד תחת אותו שם חברה ולכן הוא צריך להחתים אותנו על מסמך שאומר שהפיטורים מבוטלים (על מנת שיוכל להעסיק אותנו). שאלתי היא - אם אני חותמת על מסמך כזה אני מאבדת את הפיצויים שלי??? ביקשתי מסמך הדדי שמבטיח לי שגם אם אני עוזבת את מקום העבודה עדיין הייה זכאית לפיצויים כי אף אחד לא יכול לומר כמה זמן עוד תפעל המסעדה אם תהיה לי הצעה טובה במהלך החודשיים האלה ואני ארצה לעזוב הדבר יחשב כאילו אני התפתרתי ולכן לא ההייה זכאית לפיצויים??!! (לא כן?)האם יש ניגוד אינטרסים בכך שהמעביד יחתום לי על מסמך כזה?? האם אני זכאית לפיצויים גם במקרה שאני מתפטרת בנסיבות אלו?

    • חזרה מפיטורים
      עו"ד אורנה שמריהו | 02/07/2009 20:09

      בעצם מעבידך מבקש לחזור בו מהפיטוירם. את יכולה להסכים ויכולה גם לא. באם תחליטי להסכים להמשיך ולעבוד, לא רואה שום בעיה של רצף זכויות, כי הרי תמשיכי לעבוד באותו מקום עבודה ובאותה חברה. במידה ומעסיקך יסכים לחתום על מכתב קבלת פיצויים גם אם תתפטרי - אזי פיצוייך מובטחים גם במידה ותתפטרי. במידה ותתפטרי ללא הסכם כאמור לעיל, ובלי עילה עפ"י חוק פיצויי פיטורים, לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.