פיטורים בהריון

  • הריונית שפוטרה והוחזרה
    גידי | 02/07/2009 19:43

    אם פיטרתי עובדת שלא ידעתי שהיא בהריון לאחר חצי שנה עבודה וחזרה אליי לאחר חודש ואמרה לי שהיא בהריון ואסור לפטר אותה חשבתי שלושה שבועות וכעת החזרתי אותה לעבודה והיא לא רוצה לחזור האם היא עדיין יכולה לתבוע אותי?

    • פיטורים בהריון
      עו"ד אורנה שמריהו | 02/07/2009 20:05

      האם בעת פיטוריה ידעת על הריונה?

      • מה זה משנה?
        גידי | 02/07/2009 21:03

        אם אני מחזיר אותה לעבודה במיידי האם היא חייבת לחזור או שיכולה לתבוע אותי?

        • המשנה...
          עו"ד אורנה שמריהו | 02/07/2009 21:43

          עפ"י מה שתיארת לא החזרת אותה במיידי - אלא לאחר 3 שבועות הודעת לה שתחזור לעבודה. אכן, במידה והיא פוטרה כשהיא בהריון, והיית מודע לכך, עובדת זו יכולה להגיש תביעה כנגדך, בגין פיטוריה בניגוד לחוק עבודת נשים האוסר על פיטורי עובדת בהריון.

          • אבל על מה התביעה?
            גידי | 02/07/2009 21:48

            הרי כל שהיא רוצה הוא לחזור לעבוד אז למה היא עדיין יכולה לתבוע אותי אם אני מחזיר אותה לעבודה במיידי. נגיד ופיטרתי לא על פי חוק אני חוזר מהטעות שלי ומחזיר לעבוד אז על מה התביעה? אם אני גם כך צריך לשלם לה על כל חודש עד הלידה וכולל לאחר מכן אז אני מעדיף שתעבוד היא יכולה עכשיו לסרב לחזור לעבודה ולתבוע אותי?

            • התביעה
              עו"ד אורנה שמריהו | 02/07/2009 22:13

              הבעיה שלא החזרת אותה במיידי, והבעיה היא שאני עדיין לא יודעת, אם פיטרת את אתה עובדת כשידעת שהיא בהריון. אם זה כך, הפיטורים נעשו כשידעת על הריונה, הרי כשהיא ביקשה לחזור לעבודה, לקח לך 3 שבועות להחליט - במקרה שכזה היא יכולה לתבוע אותך, אך מצד שני היא גם חייבת להקטין את נזקיה.

              • ברור יותר אבל
                גידי | 02/07/2009 22:23

                נצא מנקודת הנחה שידעתי שבהריון האם אני צריך לשלם לה על השלושה שבועות הללו ואז היא חייבת לחזור לעבודה או שיכולה לא לחזור ואני חייב לשלם לה עד שתלד+לאחר הלידה ללא שתעבוד יום אחד. אני לא מבין אז מה אם חשבתי שלושה שבועות מוכן לשלם על על השלושה שבועות אבל שתחזור לעבוד עד הלידה. אודה לתשובה מדיוקת על השאלה האם יכולה לתבוע ללא חזרה לעבודה? ואם כן יכולה לתבוע על מה מגיע פיצוי בדיוק אני מחזיר אותה לעבודה ומשלם לה על כך בדיוק כמו שהיה צריך חהיות לפני השלושה שבועות לא כך?!

                • פיטוריים בהריון
                  עו"ד אורנה שמריהו | 02/07/2009 22:30

                  אכן - היא יכולה לתבוע, ואף לתבוע בגין חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, ופיטורים בחוסר תום לב ועוד. זה שהמתנת 3 שבועות עד שהודעת לה שהיא יכולה לחזור, לא יוכל להועיל לך, לאור פיטוריה כשהיא בהריון, היית צריך להחזיר אותה מיידית לעבודה אך לא פעלת כך. מאידך, העובדה שהצעת לה לחזור תוך תשלום כל זכויותיה מרגע פיטוריה, יכולה למזער. מקווה שמובן יותר :)

                  • כמה למזער?
                    גידי | 02/07/2009 22:40

                    רק את התקופה של תשלום על שלושה שבועות? ואם פוטרה בגלל שהייתה עובדת גרועה ללא קשר להריון אבל ללא אישור ממשרד התמ"ת ואני יכול להוכיח את זה האם זה ממזער אפילו יותר? והאם העבודה שרמקה לי במפורש כי היא מבקשת לחזור לעבודה בגלל שלא מצאה עבודה יכול לשנות את הגזר דין? וחשבתי לשלושה שבועות והחזרתי תושבה חיובית גם בגלל זה יכולה לתבוע? על מה תביעה???

                    • תשובה
                      עו"ד אורנה שמריהו | 02/07/2009 22:44

                      ממליצה לך לפנות ליעוץ בנושא. בהצלחה!

                    • תגובה
                      שיר ורד | 03/07/2009 11:45

                      בהנחה שידעת שהיא בהריון ופיטרת אותה ללא בקשת אישור, אזי תביעה בגין הפרת חוק שויון זכויות בעבודה וחוק עבודת נשים סביר שתתקבל ואפשר לחטוף שם פיצוי ללא הוכחת נזק של עשרות אלפי שקלים.באשר לתביעה על נזקים מוחשיים שיגרמו לה עקב הפיטורים כמו- אובדן שכר ותנאים סוציאליים בתקופה שעד הלידה ולאחריה, פגיעה (אולי) בדמי לידהודמי אבטלה, כאן יצטרך בית הדין לבדוק מדוע היא לא רוצה לחזור, אם זה בגלל שמצאה מקום עבודה אחר , אזי אם במקום החדש היא מקבלת שכר נמוך יותר כנראה תחויב בהפרש, אחרת תחויב אולי רק באובדן זכויות ותק הנובע מהחלפת מעסיקים. אם היא עדיין לא מצאה עבודה והסיבות הן פגיעה נפשית מהפיטורים וצורת ההתיחסות אליה, היא עשויה לזכות בפיצוי מלא או חלקי על הנזקים, אם היא סתם רוצה לשבת בבית, אז כנראה שלא תחויב בגין נזקים אלו.גם העובדה שהיא השתהתה בהודעה על הריונה, תשחק לטובתך במידה מסוימת.מן הסתם ההתנהלות בניכם כללה נקודות נוספות שכלל אינן מוזכרות בשאלה ויכולות גם הן להשפיע על פסק הדין במקרה מורכב זה, לכן במידה והיא תתבע אותך בסכומים גדולים (ובמיוחד אם תתבע פיצוי ללא הוכחת נזק) כדאי יהיה לך להעזר בעורך דין.