הענקת תמריץ

  • עמלת מכירה בחנות
    shusha | 02/07/2009 18:05

    שלום, אני עובדת בחנות ונחשבת לעובדת בשכר לפי שעה. לאחרונה בעל החנות החליט להעניק תמריץ בצורת עמלות אם נעבור סכום מסויים לחודש. ואכן התאמצנו , והרווחנו את העמלה, יחד עם הודעה שבחודש הבא יעלה הסכום המינימלי ממנו מתחילים לקבל עמלות בחנות. בטענה ש"זה כל העניין-למשוך אותנו קדימה בכל פעם שמגיעים להישג" . האם זה נהוג להזיז למעלה את גבול המכירות בכל פעם שהעובד עובר אותו? לי זה מוריד לי את המוטיבציה להתאמץ.. אשמח לתשובתכם, תודה!

    • הענקת תמריץ
      עו"ד אורנה שמריהו | 02/07/2009 19:38

      תמריץ אינו חלק מהחוקים הקוגנטיים שבמשפט העבודה, וכפי שאני מבינה הוא אינו כלול בחוזה העבודה שביניכם אשר מצביע על רף קבוע. על כן, יכול מעסיקך להעלות את רף המכירות לקבלת תמריץ.

    • השלמה
      שיר ורד | 03/07/2009 11:50

      ברור ששיטה כזו של המעסיק (בניגוד לתמרוצים חד פעמיים בלתי תלויים זה בזה) מורידה מוטיבציה, לכן, אם נראה לכם שהסיכוי לעמוד ביעד החדש אפסי, כדאי לחזור למתכונת העבודה השגרתית ובעתיד כאשר יוצע תמריץ להתאמץ רק אם יהיה משתלם במיוחד (כלומר המעביד יצטרך להעלות את רף התמרוץ כדי לעודד אתכם להשקיע).ביצועים מתחת למקובל יכולים להחשב כפגיעה מכוונת בעבודה ועשויים לאפשר למעביד לפטר אתכם תוך פגיעה בפצויים , לכן לא מומלץ לנקוט בדרך זו.

      • תודה על המידע  לת
        shusha | 03/07/2009 13:49