פיטורים עקב בקשה לקבלת זכויות

  • ביטול העלאת שכר ואיום פיטורים בשל החזר נסיעות
    תומר | 02/07/2009 17:25

    אני עובד בחנות בקניון עם שכר בסיס של 22 ש"ח לשעה, החל מה8.4. אני עובד כ6 או 7 ימים בשבוע במשמרות של 6 או 8 שעות.. אני גר במרחק של כבערך 2.5 - 3 קילומטרים ממקום העבודה, והחל מקבלת המשכורת הראשונה שולמו לי 125 שקלים באופן קבוע בשל טענת הבוס שאני גר קרוב ויכול להגיע ברגל. בהתחלה השלמתי עם כך והלכתי ברגל, לפני כחודש שוחחתי עימו והסברתי שעליי לקבל החזר נסיעות מלא שכן אין לצפות ממני להגיע ברגל באופן קבוע שכן לא מדובר במרחק עד כדי כך קטן, ולפיכך לשלול את זכותי הבסיסית להחזר נסיעות - נעניתי בשלילה בטענה שהוא משלם לי נסיעות לפי החוק.שלשום כאשר שלחתי לו את סיכום השעות לחודש יוני, ציינתי בפניו כי לפי בדיקה שלי מגיע לי החזר נסיעות דו-כיווני עד לסכום מקסימלי של עלות חופשי חודשי מקומי - בנוסף עליו להשלים את הסכום החסר גם על חודשים אפריל ומאי.כתגובה לבקשתי, הוא ביטל העלאת שכר שהייתי אמור לקבל עקב תפקיד נוסף בטענה שהוא לא יכול לסמוך על עובד שמתעסק בשטויות. אף על פי כן הוא אמר כי ישלם את הנסיעות כולל ההשלמות.בנוסף היום כאשר הגעתי לעבודה, גיליתי במייל העבודה שלו (הנפתח אוטומטית בכניסה לדפדפן) שהוא התייעץ עם החשב (לא ברור למה דווקא אם החשב) אם לפטר אותי עקב המקרה.מה ניתן לעשות במקרה זה? האם במידה ואפוטר עליי לתבוע פיצויים על פי פיטורים שלא כדין

    • פיטורים עקב בקשה לקבלת זכויות
      עו"ד אורנה שמריהו | 02/07/2009 19:45

      אכן - במידה ותפוטר מהעילה שהעלת, אזי ניתן לתבוע את מעסיקך על פיטורים בחוסר תום לב., עקב דרישתך לקבלת זכויותיך עפ"י חוק.

    • המשך..
      עו"ד אורנה שמריהו | 02/07/2009 19:46

      אין כאן הרעת תנאים, היות וקיבלת את הפרשי הנסיעות.