הורדת שכר- דיני עבודה

  • הורדת שכר ואח"כ פיטורין
    שאול | 02/07/2009 16:44

    נתונים: 30.04.09 -> הודעה בדבר הורדת שכר של 20%. ההורדה אמורה להכנס לתוקפה ממשכורת חודש יוני – כלומר כעבור חודשיים מיום ההודעה. לא חתמתי על שום מסמך אשר מעגן זאת. לא קיבלתי שום סיכום בכתב. 30.06.09 -> הודעת פיטורין. עפ"י חוזה יש לי הודעה מראש של חודשיים. עד לרגע הודעת הפיטורין, קיבלתי שכר ללא הורדה, משום שהוא הודיע לי ב- 30.06 – עדיין בתוך חודש יוני. (משכורת יוני נכנסת רק ב- 10 לכל חודש). ביקשתי להמשיך את תקופת ההודעה, ואת חודש יוני לפי התנאים לפני ההורדה. השאלה: האם לפי החוק הוא יכול להוריד לי עכשיו, בחודשיים האחרונים? (למעשה שלושה חודשים, כי אני כוללת את משכורת יוני אשר אמורה להכנס ב- .10.07.07 כל הורדה תפגע גם בחישובי הפרשות (ככל הידוע לי אני לא חתומה על סעיף 14) וגם במידה ואגיע ללשכת האבטלה, החישוב נעשה לפי תלושי שכר אחרונים. תודה מראש

    • הורדת שכר- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 03/07/2009 00:09

      לא. ובכל מקרה למען הסר ספק כתבי לו כי אינך מוכנה להורדת השכר ובכל מקרה את החישטב יש לעשות לפי השכר הקבוע הקובע ערב פיטורייך - דהיינו השכר לפני ההורדה

      • אתם יעילים ונהדרים
        שאול | 03/07/2009 22:39

        תודה על השירות היעיל והמהיר. אתם נהדרים. תודה !

      • דיברתי עם הבוס ו...
        שאול | 05/07/2009 11:07

        דיברתי עם הבוס והוא מוכן לשמור לי את התנאים של המשכורת לפני ההורדה בתנאי שאני מוותרת על 50% מההודעה המוקדמת - יש לי חודשיים ולא חודש. במידה ואני לא מסיכמה לכך, הוא ישלם לי את חודשים יוני, יולי ואוגוסט לפי המשכורת הנמוכה לאחר ההורדה. הטיעון שלו היא שההודעה בדבר הורדת השכר ניתנה ב- 30.4, ושהוא מתוך התחשבות בי עיקב לי את ההורדה שתיכנס לתוקף לאחר חודשיים ולא לאחר חודש כמו לכולם. הוא טוען שאני מנצלת עכשיו את טוב ליבו, ושהשכר שלי אמור להיות נמוך יותר, ושזה כביכול מוכל כבר על חודש יוני, על אף שהמשכורת יוני עדיין לא שולמה. אנא עצתכם, לגבי מהות העניין - האם ההורדה בתוקף או לא. תודה רבה