תשלום פיצוים- דיני עבודה

  • פיטורים ופיצויים
    ניר | 02/07/2009 16:04

    שלום, עבדתי במקום עבודתי במשך שנה וחצי עם חוזה לפני מס חודשים התברר לי שהמעסיק לא העביר שום סכום לביטוח המנהלים שלי במשך שנה וחצי והחל לתרץ את זה, לאחר יעוץ עם עורך דין הגשתי למעסיק מכתב שאם הוא לא יתקן את הליקויים אני יאלץ להתפטר כדין מפוטר. בתגובה המעסיק החליט לפטר אותי ועוד כמה עובדים. קיבלתי מכתב פיטורים לחודש מראש. לאחר כשבוע עקב חיכוחים מוגזמים הפסקתי להופיע לעבודה. ב 10 אני אמור לקבל שכר על כשבוע עבודה. האם אני אמור לקבל באותו מעמד סיום העבודה הסופי גם את הפיצויים וגם תשלום מיידי של ביטוח המנהלים? או שיש תקופה מסוימת שהמעביד יכול למשוך את זה על פי החוק?

    • תשלום פיצוים- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 03/07/2009 00:07

      המעסיק יכול לשלם בתוך 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד ולאחר 30 יום הם יחשבו מולנים. שים לב, כי מכיון שהפסקת להגיע בתקופת ההודעה המוקדמת המעסיק רשאי לנכות סכום בגין המשך תקופת ההודעה המוקדמת מהשכר האחרון ו/או הפיצויים