מטפלת בביתה - לא מקרה חד וחלק

  • העסקת מטפלת בביתה
    יואב | 01/07/2009 14:14

    שלום רב, אני מעוניין ביעוץ בנוגע לחילוקי דעות שעלו עם המטפלת של בני. מדובר במטפלת ששומרת על בני בן השנה וארבעה חודשים במהלך השנה האחרונה. העבודה מתבצעת בבית המטפלת כאשר בשעות הבוקר רק בני נמצא איתה ואחה"צ (רק בחלק מימי השבוע) היא שומרת גם על בני וגם על ילדיה. במהלך התקופה היו מקרים לא מעטים שבהם לא שלחנו אליה את בנינו בשל מחלות של ילדיה. לפני כחצי שנה היא בישרה לנו שהיא בהריון, אבל התעקשה שלא תהיה בעיה עם הטיפול בילד, בשל העובדה שתאריך סיום העסקתה היה צפוי להיות רק כחודשיים לאחר הלידה החלטנו להשאיר אצלה את הילד ורק בספטמבר להכניסו לפעוטון כמתוכנן מראש. כעת היא טוענת שבשל העובדה שהיא מטפלת רק בבננו ולא בילדים נוספים הרי שהיא הייתה שכירה שלנו בכל התקופה, ולכן היא רשאית לדרוש מאיתנו חופשות, פיצויים, ביטוח לאומי וכדומה. האם יש בסיס לדרישה זו? מה עלינו לעשות בנושא?

    • מטפלת בביתה - לא מקרה חד וחלק
      עו"ד רענן קריב | 01/07/2009 16:33

      יש פנים לכאן ולכאן. ייתכן שייקבע שהיא הייתה שכירה, אם כי בדרך כלל ברירת המחדל היא שמטפלת בביתה אינה עובדת אלא נותנת שירותים עצמאית.