חניה לרכב חברה

  • חנייה לרכב חברה
    אלירן | 01/07/2009 09:30

    שלום רב, אני מחזיק רכב במסגרת העבודה, על הרכב יורד לי שווי מס כחוק, אני עובד במקום עם מצוקת חנייה קשה, הייתי רוצה לדעת האם המעסיק מחוייב לספק לי גם מקום חנייה או שזה לא מחוייב בחוק. תודה

    • חניה לרכב חברה
      עו"ד רענן קריב | 01/07/2009 10:25

      קודם כל, אם הרכב הוא של המעסיק ומועמד לרשותך, המעסיק אמור לשאת בכל הוצאותיו, לרבות חניה. יחד עם זאת, אם הרכב מועמד לרשותך אךורק כהטבה ולא כרב לצורך העבודה (למשל, אם השימוש היחיד שלך בו בקשר עם העבודה הוא הנסיעה לעבודה וחזרה, וכל שימוש אחר שאתה עושה בו הוא פרטי לגמרי), ייתכן שהמעסי אינו חייב לשאת בהוצאות החניה.