העלאות שכר- דיני עבודה

  • מרכיבי השכר
    דורית | 30/06/2009 22:36

    אני מועסקת בחברה פרטית שכירה 6 שנים ..השכר לפי שעות לפי 35 ש"ח לשעה בחצי מישרה יוצא לי כל חודש שכר של 3000 ש"ח ובנוסף יש מרכיב נסיעות של 50 ש"ח ליום שיוצא כ- 1100 בחודש ומרכיב ארוחות שיוצא 400 שח בחודש . את מרכיב הארוחות הוסיפו לי בתור העלאה לשכר וגם את הנסיעות הכפילו לי כהעלאה מ- 25 ליום ל- 50 .. ולמעשה מעולם לא העלו לי את השכר לשעה .. מה גם שקרן המנהלים שלי היא 5 אחוז מ- 3000 ומצטבר שם סכום זעור שממנו תהיה פנסיה של כ- 600 ש"ח בחודש האם מותר לנפח מרכיבי שכר שלא משוייכים לרכיב המשכורת ?? כיצד אני יכולה לשפר את המצב ע"פ חוק ?

    • העלאות שכר- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 01/07/2009 07:12

      הכל שאלה של מה שהוסכם איתך ומה שהוסכם בחוזה. שכרך לשעה הוא הרבה יותר גבוה משכר המינימום כך שאין על המעסיק כל חובה להעלותו אלא אם יש חובה שכזו בחוזה ולכן התוספות חוקיות. לבא דעי ובקשי כי התוספות יהיו לשכר שכן כל תוספת שלא לשכר הבסיס לא נחשבת לצורך חישוב כלל הזכויות הסוציאליות