אני המומה!!!!

  • חוזה עבודה. סעיף הריון
    רינת | 30/06/2009 20:55

    שלום ותודה על העזרה ברצוני לקבל חוות דעת מיקצועית וחוקית לגבי עיניין ההריון בסעיף בהסכם עבודה לאחרונה התחלתי לעבוד במפעל מסויים. (בבעלות פרטית ואינו גוף ממשלתי או ציבורי) במשרה מלאה בתפקיד פקידה כמקובל במפעל הצטרכתי בחתימה על חוזה העבודה. בסעיף ההריון נכתב כך שבחתימתי הנני מתחייבת שלא להכנס להריון למשך כשנה. שאלותיי הן: א- במידה ונכנסתי להריון (שלא בתכוון) לפני תום השנה (שלה התחייבתי) האם באפשרות מעסיקי לפטר אותי מעבודתי? ב- האם מותר למעסיק לכלול סעיף זה בחוזה העבודה? תודה על התיחסותכם ועזרתכם. רינת הלל.

    • אני המומה!!!!
      עו"ד אורנה שמריהו | 30/06/2009 21:04

      אפליה!! פגיעה בפרטיות!!! אסור למעסיקך לכלול סעיף שכזה בחוזה! סעיף שכזה מצביע בבירור על אפליה עפ"י חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, האוסר להפלות מבחינת מין , הורות ועוד. למעבידך אין זכות להתערב בתוכניותיך האישיות ואסור לו לפסול מועמדות לעבודה בגלל תוכניות להקמת משפחה, כי ניתן להניח שאם לא היית מסכימה לחתום על חוזה שכזה לא היית מתקבלת לעבודה. ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא.

      • תודה על התגובה המהירה.. :-)
        רינת | 30/06/2009 21:20

        החוזה ההחלתי היה בעל סעיף שכזה למשך של 3 שנים!! לא הסכמתי, ובהתיעצות עם בעלי הוסכם בייננו שחתימה לשנה היא האופציה האחרונה לפני עזיבתי את המשרה. עם כל ה"בעסה" והוצאת הרוח מהמפרסים בעבודה. במידה והפנה לייעוץ סבורני שהמעביד אינו יכול לכלול סעיף שכזה ובמידה והתעקש המצא את עצמי מאחורי הדלת.. כמובן שבמידה ויחול שינוי בחוזה לא אסכים להאריך תקופת איסור זאת.

        • המשך חוזה
          עו"ד אורנה שמריהו | 30/06/2009 21:32

          ובמידה ותפוטרי בשל אי הסכמתך להכליל את הסעיף הדרקוני בחוזה, אזי גם אז שמורה לך הזכות לתבוע בין השאר פיצוי בגין אפליה מטעם מין והורות ופיטורים בחוסר תום לב. בהצלחה!

    • סעיף הריון בחוזה עבודה- דיני עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 01/07/2009 07:07

      כפי שצוין אסור למעסיק לכלול סעיף זה ואף אסור לו לפטרך אם נכנסת להריון מבלי שיהיה בידו אישור שדל משרד התמ"ת. קחי בחשבון כי אם ייקבע כי המקום בו את עובדת עוסק בחומרים מסוכנים ו/או שיש מגבלה רפואית כלשהי המונעת מאישה בהריון לעבוד שם ו/או מסוכנת לקליטת העובר ייתכן וטענות מעסיקך יתקבלו. באם לא כך הדבר- אסור בשום פנים ואופן...