שעות עבודה

  • שעות עבודה
    דקלה | 30/06/2009 13:20

    החל מינואר השנה עוקבים בדו"ח שעות אחר עבודתנו. בחוזה העבודה שלי רשום ששכר העבודה שלי גלובלי (לצורך הדוגמא 7000 ש"ח) ושאני צריכה לעבוד מ- 9 עד 18. אך בדוח השעות רשום - חוזה שעתי. בגדול, אם לא אישרו מראש אסור לנו לעבוד שעות נוספות ובמהלך החודש ניתן להשלים שעות העדרות ולהתקזז. האם אני צריכה לעבוד 9 שעות ביום או שרק על פי חוק 8 שעות ו-36 דקות ביום? האם "הרחיבו" ל- 9 שעות כי זה כולל את הפסקת הצהריים שלנו?

    • שעות עבודה
      עו"ד רענן קריב | 30/06/2009 13:41

      ייתכן שחצי השעה הנוספת היא ההפסקה. אם מותר לכם לצאת ממקום העבודה בעת ההפסק - זה תקין. אם חוזה העבדוה שלך האו בשכר גלובלי, הוא הקובע.אסור לקזז שעות נוספות מול שעות היעדרות. חישוב השעות הנוספות הוא יומי, ומה שנעשה אצלכם מנוגד לחוק.